Признание от ВСС за прокуратурата в Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
13:12 / 10.12.2020
992
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, поощри Окръжните прокуратури в   Бургас, Варна и Пловдив, Софийска градска прокуратура, Специализирана прокуратура, Следствен отдел в Специализираната прокуратура, Окръжен следствен отдел във Военно-окръжна прокуратура – София, Софийска районна прокуратура и Районна прокуратура – Кюстендил, с парична награда в размер на 2 000 лв., за срочно и професионално изпълнение на важни служебни задачи, както и трайни професионални резултати.  

Предложението за поощряване е направено от главния прокурор на Република България, с оглед изпълнението на служебните задължения на прокурорите и следователите в системата на Прокуратурата в усложнена обстановка поради пандемията с коронавирусната инфекция. Иван Гешев мотивира предложението си с обстоятелството, че в тези условия прокурорите и следователите останаха на работните си места и независимо от намаления си състав, продължиха и се мобилизираха да изпълняват възложените им от Конституцията основни функции по ръководене и провеждане на разследване, привличане към наказателна отговорност на лица, извършили престъпления, упражняване на надзор за законност, поддържане на обвинението по наказателни дела и участие в административни и граждански дела.

След извършен анализ на резултатите на всички прокуратури и следствени органи в страната, е установено най-добри резултати по срочно и професионално изпълнение на възложените служебни задачи именно в тези конкретни органи на съдебната власт.

Отчитайки колективния принос и с цел мотивиране в бъдеще за постигане на още по-добри резултати, Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно подкрепи поощряването на тези органи на съдебната власт в системата на Прокуратурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Спиралата на борчовете и защо затънахме до над 420 млн. лева необ...
Шкварек след изтеклия запис: С кои, по-точно, олигарси се борят П...
"Кеш в торби": Изтече скандален запис между Кирил Петков, Асен Ва...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).