Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Процедурата по избор на изпълнител за рибарското пристанище на Карантината тръгва наново
Автор: Пламена Николова 15:47 / 21.02.2019Коментари (0)5410
©
Процедурата по избор на изпълнител за новото рибарско пристанище в местност Карантината стартира наново, след като Комисията за защита на конкуренцията призна за основателна жалба на участник в търга, който не успя да се класира за изграждането на новото модерно съоръжение, научи Varna24.bg

С решението си КЗК отменя решението на Община Варна за избора на "Партньори-Варна“ ДЗЗД и признава мотивите за жалбата на ДЗЗД "Аквилея“ 

Ето какво се посочва в документацията:

Жалбоподателят счита, че Решение № 4933 от 27.12.2018 г., с което дружеството "Аквилея“ е класирано на второ място, е неоснователно, неправилно и незаконосъобразно. Твърди, че избраният изпълнител не е представил оферта, включително техническо и ценово предложение, които отговарят на изискванията, заложени от възложителя; офертата на класирания на първо място не е оценена съобразно методиката и протоколите, отразяващи работа на помощния орган на възложителя, не са мотивирани и не обосновават дадените оценки по съответния подпоказател на избрания изпълнител.

Изцяло оспорва мотивите на помощния орган (възпроизведени и в обжалвания акт) по подпоказател КТП - 2, тъй като същите не кореспондират със стъпките от методиката и оценката на ДЗЗД "Аквилея“ е неоснователно занижена, въпреки, че офертата на дружеството, в частта, касаеща "Организацията за изпълнение на строителството“, съдържа всички необходими елементи.

Възложителят в лицето на Община Варна оспорва в цялост подадената жалба и счита същата за неоснователна. Твърди, че ДЗЗД "Аквилея“ не сочи никакви конкретни допуснати нарушения. Заявява, че комисията законосъобразно и мотивирано е оценила офертите на участниците, в съответствие с методиката, съдържаща се в одобрената документация. Определя като бланкетни възраженията на жалбоподателя, касаещи техническото и ценово предложение на класирания на първо място участник.

В заключение обаче КЗК се произнася, че жалбата на ДЗЗД "Аквилея“ е основателна и отменя като незаконосъобразно Решение № 4933 от 27.12.2018 г. на кмета на община Варна за определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет: "Изпълнение на СМР на обект "Модернизация и реконструкция на рибарско пристанище "Карантината“, местност "Карантината“, район "Аспарухово“, община Варна“, открита с Решение № 3414 от 20.09.2018 г. на възложителя.

Община Варна ще трябва да заплати направените по производството разноски в размер на 3 700 лв.

Посочва се също, че решението подлежи на обжалване пред тричленен състав на Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Припомняме, че стойността на обществената поръчка е 10 553 151  лв. без ДДС.

Поръчката е за срок от 36 месеца. С изграждането на пристанището ще се създаде защитена акватория за безопасно акостиране на рибарски лодки, чрез което ще се удовлетвори потребността за създаване на съвременни условия за осъществяване на риболовна дейност със сравнително малки плавателни съдове, тъй като в момента рибарите не разполагат с подходящи места за акостиране, разтоварване на техния улов при хигиенични условия и продажбата му. 

Предметът на поръчката обхваща както извършването на строително-монтажни работи на обекта, така и свързаните с това доставки. За строежа има издадено разрешение за строеж.

Според проектът за новото пристанище акваторията е оразмерена за 116 кораба, като са предвидени места за разтоварване на улова. По-малките плавателни съдове ще имат място за изваждане на сушата. 

В една от сградите са предвидени помещения за обработка на рибата, временно съхранение и продажба на улова, както и битови помещения за около 30 рибари.  

Пристанището ще разполага със сервиз и работилница за ремонт на малки плавателни съдове.

Според проектът ще има заседателна зала-клуб на рибаря и заведение за хранене с капацитет до 140 човека. Покривът на 3-етажната сграда ще бъде оформен като амфитеатър с вита стълба, който ще разкрива прекрасна панорамна гледка във всички посоки. 

В района на рибарското пристанище ще има зони за отдих и разходка на пешеходци. Предвиден е транспортен достъп и паркоместа.

Проектът на стойност 10 553 151.82 лева без ДДС. се изпълнява по процедура BG14MFOP001-1.008 Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки на Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г., съгласно подписан Административен договор № МДР-ИП-01-47/18.05.2018 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

В рамките на тази стойност 6 846 583.05 лв. без ДДС представляват безвъзмездна финансова помощ /БФП/ , а 3 706 568.77 лв. без ДДС ще се финансират от страна на община Варна, чрез собствени финансови средства или друг източник на финансиране.



Още по темата: общо новини по темата: 30
21.12.2023 »
18.12.2023 »
07.12.2023 »
28.07.2022 »
26.07.2022 »
23.03.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: