Процентът на смъртност от Ковид-19 започна да се повишава! Ясно доказателство за изпуснатата пандемия!

Автор: Георги Кирилов
Коментари (5)
13:18 / 10.12.2020
2468
Plovdiv24.bg е една от малкото медии, която във всеки един момент на страниците си дава актуални данни за заболеваемостта в Пловдив, страната и света. 

Водим статистиката от първия ден на пандемията в България. В последните дни забелязваме притеснителна тенденция. Процентът смъртност както в Пловдив, така и в страната, започна да се повишава чувствително.

Само за седмица за Пловдив той скочи от 1.8% на 2.3%. За страната тенденцията е още по-тревожна - от 2.2% на 3.1%.

Вчера публикувахме статия, в която разкритикувахме мерките на правителството и коментирахме факта, че не работят. Разкритикувахме и воденето на статистика на база PCR тестове. Тази статистика е абсолютно неадекватна след масовото навлизане на антигенните тестове. Повишаването на смъртността от коронавирус доказва именно тази тенденция, защото мъртвите по-трудно могат да се "скрият" от статистиката. Въпреки че има и много такива случаи.

Статистиката на НСИ сочи и огромен ръст на смъртността през ноември спрямо други години. Тези хиляди повече починали нали никой не си прави илюзията, че са от нещо друго?

Не виждаме тези дни Мангъров да е толкова активен и да обяснява, че от коронавирус не се умира? Не виждаме Бенатова изобщо да е активна в медиите, след онова позорно за професията интервю, което направи с ген. Мутафчийски? Живеем в страна, в която подобни индивиди, които удариха огромно рамо, за да бъде подценена епидемията, едва ли ще понесат отговорност. Оставаме да ги гризе съвестта, ако имат такава.

Най-лошото в цялата ситуация е, че властимащите заложиха на популизма, най-вероятно предвид предстоящите избори, вместо на непопулярните по-строги мерки.

Така стигаме отново до заключението ни от вчера, епидемията е тотално изпусната, статистиката е неадекватна, реалните мерки са почти никакви и затова не работят. Спад в болните няма, просто вече не се тестват с ПСР-и. Антигенните тестове няма как да попаднат в контролираната статистика, тъй като много от тях се правят в домашни условия.

Няма да се уморим да повтаряме провалите на властта с надеждата някой от отговорните фактори най-после да вземе адекватни мерки или поне да повишим самосъзнанието на хората.

Виж коментарите (5)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
ГЕРБ: Проектът за държавна детската болница е национален приорите...
Над 2 млрд. лева дължим на банките за кредити, които не можем да ...
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си...
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).