Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Продължава обилният снеговалеж, обстановката в страната е усложнена
Автор: Екип Varna24.bg 11:36 / 26.01.2012Коментари (2)2793
© Impact Press Group
Най-тежка е обстановката на територията на област Русе.

Товарните автомобили, които пристигат на южната ни граница и пътуват за и през Румъния, се селектират и се настаняват на паркинги близо до граничните пунктове.

Пътищата на територията на страната са проходими при зимни условия. Валежите са повсеместни. Дъжд и сняг вали в областите Ямбол, Хасково и Бургас. Силен вятър духа в областите Плевен, Силистра, Русе, Разград, Бургас. В останалите части на страната вятърът е умерен до слаб. Създадена е необходимата организация за почистване на пътната настилка и продължават операциите за извеждане на блокирани от снеговете хора, както и дейността за разчистване на пътища и възстановяване на електропреносната мрежа в засегнатите райони. Към момента всички хора, блокирани от снега, са изведени на сигурно място. Няма информация за пострадали и бедстващи граждани.

Все още е затворена за движение автомагистрала "Тракия" при 108 км поради катастрофа между товарен автомобил, автобус и лек автомобил. Пострадали са четири човека-гръцки граждани. Движението временно е пренасочено през гр. Пазарджик.

Предвид създадената обстановка гражданите се призовават да не предприемат пътуване, ако това не е крайно наложително. При тръгване на път автомобилите и пътниците да са подготвени за зимни условия.

Във връзка с въведения код "червено" на територията на Република Румъния и затварянето на границата от 23 часа снощи в ГД "Гранична полиция" е създадена организация за ограничаване движението на товарните автомобили, пристигащи от Турция и Гърция и пътуващи за Румъния. Уведомени са гръцките и турските гранични власти. Товарните автомобили, които пристигат на южната ни граница и пътуват за и през Румъния, се селектират и се настаняват на паркинги близо до граничните пунктове. Към момента в района на ГКПП - Капитан Андреево на паркинги има 55 тира, в района на ГКПП - Лесово - 40 тира.

Зоните на граничните пунктове с Румъния се почистват и опесъчават непрекъснато. Дунав мост е проходим, но трафикът е слаб, на практика придвижването е възможно само между Русе и Гюргево.

ГКПП-тата работят в нормален режим.

Пътната обстановка в Разградска област продължава да е усложнена. Силният вятър създава условия за снегонавявания и затруднява почистването на пътищата. Контролно-пропускателни пунктове са разположени на изхода за Търговище, за Исперих, за ж.п. гара Разград, в Цар Калоян и на бензиностанция "Пътконсулт". Остава ограничението за товарните автомобили и за наличието на вериги.

В област Благоевград е въведено временно ограничение за движението през планинския проход Попови ливади. Забранено е преминаването през прохода на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, а за останалите моторни превозни средства е препоръчително да ползват вериги, в случай, че гумите им не са в добро състояние. Пътната отсечка Гоце Делчев - Попови ливади - Катунци е почистена, но пътят е стеснен заради струпания отстрани сняг при почистването, поради което се въвежда и забраната за товарните автомобили.

Състояние на проходите:

- "Златишки проход" - Етрополе-Златица затворен за МПС;

- "Твърдишки проход" - Твърдица-Елена затворен за МПС;

- ,,Върбишки проход" - затворен за МПС;

- "Троянски проход" - затворен за МПС;

- проход "Вратник" - Сливен-Елена - забранено е движението на товарни МПС над 10 т. от /граница В. Търново-гр. Сливен/;

- "Дюлински проход" - забранено е движението на товарни МПС. Обходни маршрути: път І-9 Варна - Обзор - Слънчев бряг или "Ришки" проход;

- "Айтоски проход" - Провадия - Айтос забранено е движението на МПС над 20 т. - стоманен мост на р. Казан дере;

- проход "Шипка" - забранено е движението на МПС над 10 т. - срок до 31.03.2012 г.;

- проход "Петрохан" - всички МПС да се движат с вериги. Забранено e движението на товарни автомобили над 10 т. и МПС с ремаркета и полуремаркета;

- проходите ,,Превала", ,,Рожен", ,,Предела" и ,,Печинско" - всички МПС да се движат с вериги а товарните без ремаркета и полуремаркета;

Затворени пътища /участъци/:

Област-Велико Търново: - Затваря се за движение пътя Велико Търново-Свищов на територията на общината.

Област -Ловеч:- път ІІІ-358 Шипково-Рибарица-затворен за движение на МПС поради снегонавяване; пътIII- 3019 Деветаки - Брестово затворен поради снегонавяване.

Област-Русе: Поради обилен снеговалеж и бурен вятър временно се забранява движението на МПС по път Русе - В. Търново, път Русе-Разград, път II-23 Русе-Кубрат, Русе-Иваново-Две Могили и Русе-Цар Калоян.

Област-Смолян: -път ІІІ-861 от район Обсерваторията до разклон с. Момчиловци е затворен за движение на МПС, поради снегонавяване. Обходен маршрут: Момчиловци-Соколовци-Рожен.

Област-Стара Загора: -път 5005 връх Шипка - връх Бузлуджа, затворен за МПС поради снегонавяване. Обходен маршрут: връх Бузлуджа - гр. Шипка - връх Шипка - Габрово; път-ІІІ-5601 гр. Шипка - с. Шейново.

Състоянието на републиканската пътна мрежа

Състояние на автомагистралите:

АМ "Тракия": Пътните настилки са заснежени и се почистват.

АМ "Хемус": Временно се ограничава движението на товарни автомобили от Ботевград за София, с цел почистване.

АМ "Марица": Пътна настилка е мокра на места е заснежена и обработена.

АМ "Люлин": Пътните настилки са мокри, на места заснежени и се почистват.

Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:

Област-Благоевград: - по пътя Благоевград-Станке Лисичково всички автомобили да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета; по пъя Г. Делчев - Петрич, в района на ,,Попови ливади" всички автомобили да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Област-Велико Търново: - Затворен за движение е пътят Велико Търново-Свищов.

Област-Видин: -път Е79 - в отсечката Димово-Бела-Скомля-Медовица е забранено движението на тежкотоварни автомобили заради почистване. Забранява се движението по пътищата Церова вода-Милчева лъка и пътя Церова вода-Раковица

Област Кърджали: За цялата област, без общ. Кърджали и Ардино - всички МПС да се движат с вериги

Област-Кюстендил: път Перник-Цървеняно и път Жиленци-ГПП-Гюешево товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета; път ІІ-62 Кюстендил-Дупница-Клисура - в местността "Черна нива" товарните автомобили да се движат с вериги.

Област-Ловеч:-в цялата област товарните МПС да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

Област-Пазарджик: - път Батак-Доспат; път Велинград-Сърница-Бърдуче, път Белово-Юндола, път Ракитово - Цигов Чарк - Превала, път Велинград-Юндола-гара Аврамово - всички МПС да се движат с вериги товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Област-Перник: - Затворени пътни участъци: Радомир - Перник; Радомир - Долна Диканя - затворен за всички МПС.

Област-Плевен: Затварят се за всички МПС път Любеново - Никопол и Гривица Згалево поради снегонавявания.

Област-Разград: Всички товарни автомобили задължително да се движат с вериги без ремаркета и полуремаркета.

Област-Русе: - път ІІІ-501 Русе-Две могили-Бяла в участъка Борово-Бяла и път ІІІ-202 Русе-Щръклево-Кацелово в участъка Щръклево-Кацелово-не се обслужват през зимния период.

Област-Смолян: - В областта всички автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

Област-София: път І- 1 /Е-79/ Видин - София-Кулата, в участъка Ботевград-Враца, е затворен за всички МПС; на територията на община Самоков всички МПС да се движат с вериги.

Област-Търговище: - В цялата област товарните автомобили да се движат с вериги.

Област-Шумен: Забранява се движението на тежкотоварни МПС по пътя Варна - Русе на територията на община Шумен.

Състояние на енергопреносната и електроразпределителната мрежа:

Аварирали са далекопровод на територията на Петрохан и 4 електропровода на територията на област Русе.

По информация на ЧЕЗ: Към момента без захранване на територията на дружество са 764 трафопостове. Без ток са: - София област- 18 населени места; обл. Монтана-19;: област Враца- 7; Област Ловеч- 2: област Благоевград- 10: област Кюстендил - 1; обл.Перник - 1; обл. Плевен - 10 и обл. Видин - 25. Общо 91 населени места с 53193 потребители.

За отстраняване на авариите работят 1 000 служители; 450 екипа. Работата на екипите е затруднена поради заснежените и непочистени пътища и паднали дървета от силните ветрове.

По информация на "Е.ОН БЪЛГАРИЯ МРЕЖИ" АД: Без електрозахранване в областите Добрич и Силистра са 53 селища; Русе и Разград - 40; Горна Оряховица - 3; Шумен - 2 и Варна - 1 селище.

По информация на BG-EVN "ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ" АД:

Без ток са: Област Пловдив - 9 населени места; Пазарджик - 32 населени места; Смолян - 33 населени места; Ст. Загора - 15 населени места; Кърджали - 79 и Хасково - 4 населени места. За отстраняване на авариите работят 46 екипа.




Още по темата: общо новини по темата: 289
23.03.2012 »
19.03.2012 »
12.03.2012 »
08.03.2012 »
07.03.2012 »
07.03.2012 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Anarchism
премахни филтъра

0
 
 
Времето е повече от ужасно! Свалиха ни от тролея и трябваше да чакаме друг автобус,дойде 22 Икарус и вътре валеше сняг и беше адски студ! Трябва да се реши веднага дали утре ще се учи и дали ще рискувате здравето на учениците? (ВАРНА)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Бум на коклюш в България
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: