Продължава разследването на пожара в Благоевград

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:47 / 11.12.2021
738
Под наблюдението на прокуратурата служители на пожарната, полицията и следователи извършват повторен оглед на жилищния блок, в който снощи при пожар загинаха трима души, сред които и собственикът на напълно изгорелия апартамент. Версията за умишлено запалване не се изключва.

Шест екипа на пожарната и полицията участваха в спасителните действия и потушаването на пожара, който изпепели апартамент на седмия етаж от блок №18 в квартал "Струмско-Център“ в Благоевград. С автостълба пожарникарите успяха да спасят 27 човека от високите етажи на сградата. Шест деца и двама възрастни бяха настанени в болница със сериозно обгазяване. Двете едномесечни бебета-близнации и тяхната майка са транспортирани към болница "Пирогов", потвърди бабата на децата Мая Велева, която беше допусната до жилището, за да вземе най-необходимите неща.

И през сълзи благодари на пожарникаря, в когото разпозна спасителя надецата си:

Полицията потвърди официално, че жертвите на огнения ад са трима - жена на 62 години и двама мъже на 40 и 74 години. Възрастният човек е собственикът на напълно изгорелия апартамент, открит в жилището си. Съседи коментираха, че самотният мъж сам е сложил край на живота си:

Жилищният блок се охранява от полицията, която допуска за краткоживеещите във входа да вземат най-необходимите неща. 

Разследването напричините за пожара се води под наблюдението на Окръжна прокуратура. От там заявиха, че досъдебното производство е образуванопо чл. 330, ал. 3 от Наказателния кодекс, който касае "палеж на сграда със значителни материални щети и последвала смърт, която извършителят не е допускал и не е искал“, съобщава БНР.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
12.12.2021 Това е 40-годишният Младен, който жертва живота си, за да помогне на съседите си от огнения ад в Благоевград
11.12.2021 Трогателно признание на журналист: Това са Хората!
11.12.2021 Млад мъж, тръгнал да спасява хора, е сред загиналите в снощния ад
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).