Продължава разследването на стрелбата в Плетена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:11 / 14.06.2020
1288
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване за извършен опит за убийство - престъпление по чл. 115, вр. чл. 18 от НК. Досъдебното производство е започнало след получен сигнал за прострелян мъж в с. Плетена, община Сатовча.

Вчера вечерта, 13.06.2020 г., в махала "Забърдо“, възникнал скандал межу жители на селото. По първоначални данни, повод за него станал междусъседски спор за имот. Един от участниците разположил ремарке с цел заграждане, като несъгласие с действията на семейство, живеещо в близост. Това, на свой ред, провокирало напрежение сред опонентите му. След вербални нападки между страните, 57-годишен мъж прострелял съседа си.

Извършителят на престъпното деяние е бил задържан от органите на реда, а оръжието – пистолет м. "Макаров“, иззето. Незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието. Пострадалият тридесет и пет годишен мъж е бил транспортиран за оказване на медицинска помощ в болнично заведение в Гоце Делчев, а по-късно - в столицата. Проектилът преминал през дясната му ръка и заседнал в лявата част на гръдната област. Към настоящия момент са проведени разпити на свидетели. Предстои, с постановление на наблюдаващия прокурор, извършителят да бъде задържан за срок до 72 часа. Разследването продължава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекар каза кои са най-рисковите групи за коклюша
Случаят "Пуделгейт": Марин Димитров иска да излезе на свобода
Не забравяйте чадърите, очакват ни валежи
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).