Продължава сагата с хотела на Ветко Арабаджиев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:53 / 12.07.2017
1170
Административният съд - София-град обяви по-рано за нищожно издаденото от главния архитект на столичния район "Лозенец" разрешение за строеж за частично надстрояване на конгресния център на хотел "Маринела". Хотел "Маринела" ще обжалва решението на Софийския административен съд, съобщиха с прессъобщение до медиите от ръководството на столичния хотел. В съобщението се казва, че по повод решението по делото, образувано възоснова на жалба на "ВГ" АД против заповед №ДК-10-ЮЗР-101/31.10.2016г. на началника на РДНСК - ЮЗР, с която е отменено разрешение за строеж №160/22.10.2016г., се изразява следната позиция:

"Решението на Административен съд - София град /АССГ/ не е окончателно. С постановеното решение АССГ отменя Заповед №ДК-10-ЮЗР-101/31.10.2016г. на Началника на РДНСК - ЮЗР. Именно с тази заповед РДНСК - ЮЗР отмени Разрешение за строеж №160/22.10.2016г. В допълнение съдът е обявил разрешението за строеж за нищожно. Постановеното решение обаче, не е окончателен акт на съда и не е влязло в законна сила. След анализ на мотивите на съда ще упражним правото си и в законоустановения срок ще обжалваме", категорични са от хотел "Маринела". 

Нека припомним, че по-рано днес от решението на съда се разбра, че архитектът на район "Лозенец" не е имал правомощията за издаване на разрешението за одобрението на строителните книжа на строеж от втора категория, какъвто обект се явява хотел "Маринела". Според съда на базата на наличните документи става ясно, че част от сградата бива отделена и е представена не като цял хотелски комплекс, а като надстрояване на едноетажна нежилищна сграда - казино. 

Така била разгледана само част от "Маринела", така че да отговаря на изискванията, които са компетентност на един районен архитект, посочват от СГП. Според отсъждането на съда обаче, става въпрос за една сграда и по този начин хотелският комплекс попада във втора категория и не е от правомощията на районния архитект да издаде разрешително за строеж. Решението на съда обаче не е окончателно и може да бъде обжалвано, както и възнамеряват да направят ръководителите на елитния хотел.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).