Проектил попаднал в сърцето на Красимира и тя починала

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
14:58 / 24.01.2022
2346
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Любомир Петров, на 21 г., съобщиха от институцията, добавяйки: Той е предаден на съд за това, че на 11.09.2020 г., в с. Бегово, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 21-годишната Красимира Кукувска, като убийството е извършено в условията на домашно насилие и с користна цел. Престъплението е квалифицирано по чл. 116 ал.1 т.6а и т. 7 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Любомир и пострадалата живеели на съпружески начала от 2018 г. Той се запознал и сближил с жената, защото разбрал за нейното добро финансово положение. Покойните й родители й били оставили в наследство много земеделски земи, които тя обработвала и получавала заплащане. 

По време на съвместното им съжителство, за да няма скандали, Красимира се съобразявала и удовлетворявала материалните желания на Любомир. Така той се сдобил с няколко леки автомобила на свое име, мотоциклети, колекция от скъпи часовници, както и с въздушна пушка.

През 2018 г. се родило първото им дете, а през 2020 г. – второто. Любомир не полагал достатъчно грижи за семейството. Предпочитал да се среща с приятели, да демонстрира по-висок стандарт от тях и да харчи пари, които Красимира му предоставяла.

Когато пострадалата установила, че финансовите средства са намалели значително, му поставила условие да ограничи разходите. Между двамата скандалите се задълбочили. Любомир обиждал жената, заплашвал я и ставал агресивен. 

Няколко дни преди инцидента Красимира поискала да се разделят, което допълнително влошило отношенията им. По нейно настояване той си събрал багажа и се изнесъл от дома й в с. Бегово. Обвиняемият не искал да приеме, че губи привилегиите, които му предоставял съвместният живот. Той преценил, че ако в удобен момент инсценира самоубийството на Красимира, цялото имущество на жената, чрез децата, ще остане за него.    

На 11 септември 2020 г. Любомир на два пъти ходил до дома на Красимира в с. Бегово и настоявал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той успял да влезе в къщата и се промъкнал в стаята, където жената спяла. Тя се събудила и изправила, изненадана от появата му. 

В стаята била оставена въздушната пушка, подпряна на дивана. Любомир се възползвал от ситуацията, като взел оръжието и стрелял към гърдите на Красимира. Проектилът попаднал в сърцето й и жената починала. Любомир се обадил на родителите си, на приятели и подал сигнал на телефон 112. Пред всички той представил случая като самоубийство. Тази му версия е била опровергана от събраните доказателства.

Спрямо Любомир е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ от 20 септември 2020 г.

За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Виж коментарите (2)

Още по темата (15):
30.01.2023 Децата на Любомир Петров искат обезщетение за смъртта на майка си
14.07.2022 Правосъдие! Пуснаха под домашен арест обвинения за жестокото убийство на жена си!
28.01.2022 Убитата в Пловдивско Красимира спяла с пушка до леглото
24.09.2021 Бабата на убитата Красимира: Знам, че няма да върна красивата си внучка от гробищата
10.08.2021 Обрат! Има ново решение за жестокото убийство на млада жена в пловдивско
село!
03.12.2020 Млад пловдивчанин посетил Красимира вечерта, преди да бъде убита
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).