ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Байкова посочи какви храни помагат срещу COVID-19 | ||||||
| ||||||
Тя уточни, че това е така, защото, използваните за приготвянето на зимнината плодове и зеленчуци, са расли и зрели по нашите климато-географски ширини, което ги прави много подходящи за нашето здраве. "Туршиите и киселото зеле например, са полезни, защото са съхранили в максимална степен хранителните си свойства, качества и състав. Ферментацията при тяхното консервиране е млечно – кисела, която продължава да произвежда полезни съставки. Тези млечно - кисели бактерии са много полезни за липидната обмяна, намаляват лошия холестерол, който произвежда черният ни дроб. На второ място, те продължават да произвеждат Витамин С, който е имуномодулатор, имуностимулатор, потиска възпаленията и развитието на вирусите в организма на човека“ , коментира още проф. Байкова, пред БНР. Тя уточни, че самите млечно-кисели бактерии, като своеобразни пробиотици, намаляват с около 30 % гнилостните и възпалителни процеси в организма – гастрити, колити, които са първопричина за поява на туморни заболявания. |
Още по темата: | общо новини по темата: 14907 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2485 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 06.11.2020 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Забраняват употребата на мокри кърпички?
09:20 / 27.04.2024
Ивет Лалова показа сина си
20:14 / 26.04.2024
УМБАЛ "Св. Марина" – Варна съобщи важна информация
14:17 / 26.04.2024
Морето завря, варненци луднаха
08:36 / 26.04.2024
Росица Кирилова е изоставила обичания си съпруг Георги Начев
14:46 / 28.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета