Проф. Божидар Димитров: Нямам инфаркт, а тежка бронхопневмония

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:44 / 22.03.2016
2294
Няколко дни ще остане в болница "Лозенец" проф. Бодижар Димитров, където със силни антибиотици го лекуват от много тежка бронхопневмония, научи "24 часа" от директора на Националния исторически музей. 

Състоянието на известния историк се влошило рязко в понеделник вечерта. Разтърсвала го силна кашлица, имал и висока температура. Това силно обезпокоило племенника му - фотографа Тодор Димитров. Без знанието на вуйчо си той извикал приятели с кола и го откарали в клиниката, въпреки уверенията му, че нищо му няма. Там му поставили сериозната диагноза.

"Вероятно съм настинал в Москва, където на 24 февруари в руската Държавна дума открихме много интересна изложба - 100 гравюри за Руско-турската освободителна война. И аз, нали съм в официалната делегация, се разхождах само по сако. Първо не обърнах внимание на симптомите, но ето ме в болница. Лечението е интензивно. Ще ме задържат няколко дни. Всеки слух, че съм получил инфаркт, е силно преувеличен - да не се радват враговете ми", разказа проф. Димитров.

Преди време в интервю за вестника историкът се похвали, че никога не е влизал в болница със сериозен проблем, генът му е на столетници. Племенникът му Тодор обаче предупредил сестрите, че е капризен пациент. "Ама аз го чух. Защо да съм капризен? Около мен са прекрасни млади момичета, чудесно се грижат за мен. Сигурен съм, че ще изляза напълно здрав", пошегува се професорът.

Проф. Божидар Димитров вече прави мащабни планове за новото археологическо лято. Разчита, че министър Вежди Рашидов ще съдейства за необходимите средства, а в НИМ ще постъпят нови значими находки.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).