Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Чирков: Само секс и усмивки ще ни спасят в жегите
Автор: Екип Varna24.bg 10:00 / 02.07.2019Коментари (0)87517
©
"Само секс и усмивки ще ни спасят в жегите. Разбира се, чайчета, без кока-кола, кафета и газирани напитки. Освен това ядене преди 18 ч. и радост от движението, така че всяка ваша клетка да изпитва въпиеща потребност."

Това сподели проф. д-р Александър Чирков, най-известният български кардиохирург, баща на сърдечно-съдовата хирургия у нас, извършил първата трансплантация на сърце в целия Източен блок, включително и бившия СССР.

Според доктора всеки от нас, когато е в стрес, когато е сприхав, злобен и обладан от желание да мъсти, вдига кръвното, появяват му се сърдечни болести - всичко това било реакция на мозъка, че не го оставяме на спокойствие да си върши работата, за която е предназначен, а го товарим с толкова отвратителни качества, които са дело на дявола.

"Трябва повече да се усмихваме, да се храним бавно и най-вече да правим секс. Това е идеалната гимнастика - и за тялото, и за духа, нищо че е горещо", категоричен е Чирков.

Най-успелият ни кардиолог споделя, че за своите 81 години е изключително добре с потентността. "Въпреки че около мен се навъртат много хубавици, в живота ми има две жени - първата е българка, а втората германка, с която живея вече почти 50 години, и не съм изневерявал", обяснява докторът, чиято голяма любов си остава семейството.

"С Мариане имаме дъщеря и син. Алесандро работи в ЕК, а Кармен в Сената по образование в Хамбург. Не страдам, че не са станали лекари, никога не съм им влиял на избора. Радвам се много и на тримата си прекрасни внуци, с които ме дариха децата - Никол, Феликс и Сара.

Повече от три години Чирков пътува всеки месец от германския град Фрайбург, където живее с Мариане, до Варна. В морската ни столица той консултира и оперира пациенти, дошли от цяла България. Макар и създател и дългогодишен ръководител на болницата "Света Екатерина", проф. Чирков трябваше да я напусне на 18 юни 2005-а, когато бе скандално уволнен от тогавашния министър на здравеопазването проф. Гайдарски. Не крие, че още пази болката в сърцето вече 12-а година, съобщава "България Днес".

"Става дума за принципи! Не мисля, че е нормално да изградиш нещо от нулата и да ти го вземат. Все едно да ти отнемат детето", споделял е неведнъж той. В момента докторът работи по изграждането на модерна болница в морския град. Но нещата около нея засега са доста трудни.



Още по темата: общо новини по темата: 27
27.11.2020 »
26.11.2020 »
26.11.2020 »
25.11.2020 »
25.11.2020 »
24.11.2020 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: