Проф. Гечев: Вижда се добър синхрон между ГЕРБ и служебния кабинет на Радев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:10 / 22.12.2022
534
"Първият извод от реториката, която върви в парламента, е че има доста добър синхрон между позициите на депутатите от ГЕРБ и служебния кабинет, назначен от президента Радев.“ Това заяви народният представител от "БСП за България“ проф. Румен Гечев по време на дебатите за закона за удължаване на държавния бюджет, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Второ, много добре знаем как е емитиран дългът и какви са правомощията на служебния кабинет и на всяко правителство да ползва този дълг. Но ние не чухме защо има значителна част от дълга, който не е усвоен и както каза самият министър на финансите, средствата са отишли към Държавния резерв“, посочи още той.

"Затова искахме закон за бюджета за 2023 г. – за да разберем защо не са усвоени, колко са отишли от заемните средства във Фискалния резерв, в какъв период, как ще бъдат използвани. Без да имаме разписан бюджет за 2023 г., ние няма как да направим оценка на тези разходи“, обясни проф. Гечев.

Той призова да не се заблуждават хората по отношение инвестиционните разходи за закупуване на самолетите F-16. "Защо не казвате, че всъщност нелинейно растат разходите 24-та, 25-та, 26-та и 27-ма г., така че преди евентуално да получим чертежите, превърнати в самолети в края на 20-те или началото на 30-те години, ние ще сме платили и вторите 8 самолета преди да са кацнали в София? Това е истината“, подчерта социалистът.

"И тук ние искаме увеличаване на минималната работна заплата, което ще струва нетно около 500 млн. лв. на бюджета, а тук говорим наистина за милиарди за тези самолети - над 5 милиарда с лихвите“, каза още депутатът от БСП, като подчерта, че социалистите не са против превъоръжаване на армията, но това, което се гласува сега са едни цветни чертежи.

"Няма самолети, няма пари, няма помощи за българчетата в българските семейства, няма увеличение на минималната работна заплата, има срам и позор

за тези, които размотават парламента и лъжат хората“, обобщи в заключение проф. Румен Гечев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (804):
11.04.2024 Икономист: Това е все едно да кажете "Да, имам за 10 дни пари, но после ще получа заплата"
09.04.2024 Варна се нарежда веднага след столицата по размер на средната заплата
25.03.2024 Над 4700 кандидат-пенсионери прибегнаха до тази стъпка през миналата година
22.03.2024 Разходите на НОИ за изплащане на болнични са се повишили
22.02.2024 Според финансовото ни министерство БВП е на най-високото си ниво в
историята
01.02.2024 Обявиха колко процента е дефицитът в бюджета за миналата година
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).