Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Илин Савов: Измамници фалшифицират уебсайтове, крипто портфейлите са уязвими за хакване
Автор: Петя Кузева 20:45 / 13.10.2023Коментари (0)1187
© личен архив
"Като напълно цифрова стока, криптовалутата е възможна на въздействие. Както крипто борсите, така и крипто портфейлите са уязвими за хакване (hacking), тъй като блокчейн портфейлите държат както публичните, така и частните ключове за декодиране на "монети" или "токени". Именно те са мишени за кражба и злоупотреба от страна на организирани престъпни групи". 

За това предупреди във Франкфурт заместник ректорът на Академията на МВР проф. дн Илин Савов, който участва като лектор във форума European Brand Protection Congress, видя "Фокус". В Германия той представи своята визия и опит по въпроси, свързани с инвестиционните инструменти, заплахите и опасностите пред които са изправени компаниите и държавните институции в дигиталната ера. 

В своя публикация за посещението в личния си профил в социалната мрежа Facebook експертът по киберсигурност предупреди, че възможностите на организираната престъпност нарастват всяка година. 

"Тяхната основна цел е да увеличат приходите си, като атакуват слабите места на бизнеса и се възползват от тяхната неинформираност и недостатъчно обучение за превенция и противодействие на атаки", алармира Савов. 

Измамниците фалшифицират уебсайтове и използват неистински акаунти в социалните медии, за да прикрият самоличността си. 

"Инвестиционните стъпки от страна на компаниите трябва винаги да следват превантивна политика и идентифициране на акаунтите, да разглеждат внимателно съдържанието и анализират данните", казва Савов в поста, озаглавен "Криптовалути, бизнес и техните марки - възможност за злоупотреби и рискове". 

Примамването на нови инвеститори в крипто "реалността" става най-лесно като се обещават изплащане на сигурна, доходоносна, гарантирана възвръщаемост за относително кратки срокове – понякога измерени в часове или дни вместо в месеци или години. Тези представяния трябва да са червен флаг за измама, тъй като всички инвестиции носят известна степен на риск и потенциалните печалби обикновено (най-често) са свързани с време, дава в публикацията си полезни съвети и на гражданите проф. дн Илин Савов, който е и член на Международната полицейска асоциация (IPA). 

По време на участието си в European Brand Protection Congress, той е предложил на участниците много полезни решения относно защитата на бизнеса и техните марки в тъмната мрежа (DarkNet) и разумното използване на инвестициите в криптовалута, текущото развитие на киберпрестъпленията и бъдещите перспективи на заплахите в дигиталният свят.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: