Проф. Иво Петров назова кое намалява смъртността от COVID-19

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:14 / 21.04.2020
2394
Чрез озонотерапия се намалява драстично смъртността от COVID-19. Това съобщи проф. д-р Иво Петров, национален консултант по кардиология, цитиран от в. Труд. Д-р Иво Петров сам се подложи на озонотерапия като профилактика срещу COVID-19 по примера на испанските си колеги.

"Озонотерапията има антиоксидантен и антивирусен ефект и регулира имунитета. Има няколко проучвания, като най-сериозното е от испанските колеги и на базата на него се доказва, че се намалява смъртността на вече интубирани пациенти от 80 процента на 20 процента, като данните ми са от наш колега д-р Милен Бонов, който работи в една от най-добрите клиники в Барселона", заяви проф. Петров.

В проучването испанските лекари са започнали масово да прилагат озонотерапията в конкретни дози и това е позволило глобалната смъртност на всички критично болни да падне на 8 процента. "Това е фантастичен резултат. Наред с всички известни противовъзпалителни и антивирусни мерки, в Испания са започнали да прилагат и озонотерапията, с която намаляват смъртността драстично. Озонотерапията вече се прилага профилактично за лекарите, които са на първа линия, които са директно в контакт с пациентите с COVID-19, защото се доказва, че тя има многостранен ефект – въздействие срещу вирусите, има модулиращ ефект относно тази екстремна имунна възпалителна реакция на организма, която наричаме цитокинова буря", каза още проф. Иво Петров.

Италиански опит 97% от пациентите спасени от интубация Клинични изпитания в Испания и Китай В Китай са в ход 4 клинични проучвания с озонотерапия. 36 пациенти с пневмония от COVID-19 са били лекувани с озонотерапия в италианската Университетската болница Santa Marнa della Misericordia в Удине. 97% от тях не са стигнали до интубация след провеждането на манипулациите. Това съобщава испанското издание corresponsables.com. От там уточняват, че в Китай са в ход 4 клинични проучвания с озонотерапия и временните резултати са много обнадеждаващи, такива се правят и в Испания.

Пациентите, които са били пред интубация и с механична вентилация, благодарение на озонотерапията се подобряват до степен, че не се нуждаят от кислород. Това показват резултатите от първото клинично изпитване, проведено в поликлиниката Nuestra Seсora del Rosario в Ибиса.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).