Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Кантарджиев: Струва ми се, че някой настъпи мотиката, ама много яко
Автор: Екип Varna24.bg 13:07 / 12.06.2021Коментари (2)2186
©
Първо искам да кажа - дълбок поклон пред колегите си? По-добър колектив никога не е имало в НЦЗПБ, 148 години стават тази година от основаването му. Чисто човешка благодарност към колегите ми, нищо драматично не е станало. Дай Боже всеки така да го изпратят.

Това заяви пред БНТ пенсионираният от служебния здравен министър, вече бивш директор на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.  

Той на шега допълни, че е добре да се спрат протестите в негова защита, за да не се пречи на "важната работа на Министерството на здравеопазването".

"Не съм очаквал да прояви героизъм никой, особено министър Кацаров", заяви професорът и се пошегува с кариерното израстване на служебния министър: "Тъй като той беше зам.-министър във второто правителство на Иван Костов, оттогава доста израстна в пациентската дейност. Предлагам да се изучава такъв раздел "Пациенти", защото е много важен". 

Проф. Кантарджиев заяви още: "Не искам да омръзвам на хората с взимане на различни пози. Аз съм си аз, аз съм си лекар. Искам да благодаря на тези, които ме поканиха за работа - това значи, че ме ценят - мен и свършеното от мен. Но сега не искам да занимавам нито обществото, нито семейството си с "бъдещи планове".

"Не искам да коментирам, но мисля, че доста хора, които са замисляли моето отстраняване, сега съжаляват. Не знам коя политическа сила стои зад това. Сега настана такова време, че ако няма заплаха срещу него, значи си никой", отбеляза той. 

"Струва ми се, че някой настъпи мотиката. Ама много яко. Лошото е, че с едно настъпване няма да се разминат нещата", заяви проф. Кантарджиев.

Той сподели: "С напредване на възрастта имам склонност към история, и тази тенденция ще се засили. Само преди десетина години имаше същата ситуация с морбилито, каквато сега имаме с коронавируса - ваксини се купуваха, ваксини се подаряваха на съседни нам държави. И стана епидемия и 24 дечица за съжаление умряха. Сега министърът събра "екип" да търси махана на тези, които се бориха с коронавируса... Извинявайте, но мисля, че нещо направихме. И слава богу, че имаше политици, които можеха да се справят с коронавируса. Помните какво стана с Испания, с Италия, със Западна Европа. Да благодарим на господ, че помогна на България".

"Правилно сега се насочиха към възрастните, трудноподвижни и пр. Критики много, но пътищата са два - ако искаш да намалиш разпространението в обществото, имунизираш хората в активна възраст, ако искаш да спреш смъртността - имунизираш възрастните хора", коментира проф. Кантарджиев. 

"Ще кажа на критикарите - ако шофьорите на линейки, сестри и лекари не се бяха имунизирали януари-февруари, през март-април щяхме да имаме бум на заболяването. Не може хора с антиваксърска нагласа да разпространяват фалшиви новини чрез Фейсбук, че започнали да мрат от ваксините. Къде мрат, бе? Един милиард се ваксинираха, къде са толкоз умрели?", попита той.

"В началото на епидемията гледахме по интернет - какво се случва в Италия, в болниците им, умрелите там. През това време колегите ни уплашени - нямаме маски, нямаме ръкавици. И тогава стана дума, лично аз предложих - да търсим някаква гражданска или военна мобилизация на лекарите, защото бяхме заплашени да останем без персонал. И тогава премиерът Борисов каза - българският лекар си изпълни дълга".

Професорът пожела на новото здравно министерство "големи успехи": "Да държат имунизацията, да мотивират лекарите, за да мотивират хората и да има много ваксини, както се правят сега".




Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Професоре защо като всичко правихте сме последни по ваксиниране.Защо лекарите не се ваксинират а вие искате обикновения гражданин да се ваксинира.Защо млн ваксини умряха заради изтекъл срок.На кой ще се бие Астра Зенека????
0
 
 
Щом си лекар отваряй кабинет и лекувай що са навря при гербавата фандъчка?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: