Проф. Константинов: Македонците успяват да се изпокарат със своите съседи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:07 / 24.07.2017
1331
Договорът за добросъседство е много по-необходим на Македония, отколкото на България. Това каза в ефира на Радио "Фокус" изборният експерт и анализатор проф. Михаил Константинов. По думите му съседката ни има нужда от вътрешна стабилизация, от решаване на демографския си проблем и да осъзнае, че България не е неин враг. 

"Македонците успяват да се изпокарат със своите съседи. Известен е спорът им за името, който имат с Гърция, техните претенции към България и други държави. Крайно време е Македония да разбере, че не светът е враждебен към тях, а техният проблем е вътрешен. Относно договора има неща, с които не трябва да се прави компромис. Например въпросите за езика не са въпрос на междудържавни договори. Не може с договор да се определя правилният език за говорене, това е нещо, което трябва да бъде решено от специалисти", обясни анализаторът. 

Проф. Михаил Константинов допълни, че България многократно е помагала на Македония, примери за което не липсват в историята. 

"Не може обаче да се дава помощ на някой, който очевидно не я иска", обясни проф. Константинов. Според него е трудно да се коментира договор, който никой не е виждал.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).