Проф. Костадин Ангелов се срещна с ръководителите на двустранни търговски камари у нас

Автор: Петя Кузева
Коментари (0)
18:55 / 03.10.2023
916
Председателят на Комисията по здравеопазване в 49-ото Народно събрание проф. Костадин Ангелов проведе работна среща с ръководителите на двустранни търговски камари у нас. Тя се състоя в сградата на Парламента, а проф. Ангелов разказа за нея в личния си профил във "Фейсбук". Превенцията, достъпът до иновативни терапии, кадровият дефицит, ефективността на болничната помощ и дигитализацията са били само част от засегнатите теми по време на разговорите.  

"Днес се срещнах с ръководителите на двустранни търговски камари у нас. В разговора участваха Бони Бонев, председател на УС на Българо-швейцарска търговска камара, д-р Митко Василев, главен управител на Германо-българска индустриално-търговска камара и Иван Михайлов, главен изпълнителен директор на Американска търговска камара в България. 

Сред темите на разговора ни бяха превенцията, достъпа до иновативни терапии, кадровия дефицит, ефективността на болничната помощ и дигитализацията. 

Споделих, че са нужни нови програми за превенция и профилактика на социално значимите заболявания сред децата и възрастните. Затова ще създадем необходимата законодателна рамка. Планираме и създаването на национален център за широкообхватен скрининг и профилактика. 

Двустранните камари започнаха преди повече от три години усилия за по-систематизиран и прозрачен диалог с институциите в България. Целта е да се идентифицират и осъществят нужните мерки за подобряване на здравето на българските граждани и развитие на превенцията у нас. Със срещата ни днес се подновява този процес", написа народният представител от ГЕРБ-СДС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за затруднения при тази услуга
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов за АЕЦ "Козлодуй": Няма да ви стигнат нито работниците, н...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).