Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Михаил Неделчев за насилието над жени: Това са из-ро-ди, това е живуркане чрез агресията
Автор: Екип Varna24.bg 16:45 / 09.08.2023Коментари (2)706
© БГНЕС
"Начинът, по който изглеждат тези момчета с напомпани мускули, с едни страшни бради, които всички си приличат, като един си приличат. И които са си написали на бицепсите “Свобода или смърт", което за мен е абсолютно кощунствено, това “Свобода или смърт", така е наречен знаменитият вестник, който Яворов прави в Македония, в планините на Македония с участието на Гоце Делчев, под наблюдението на Гоце Делчев. Това е клеветническо, това е кощунствено, ти да си напишеш на бицепса и след това да биеш по този начин момиче, да го режеш и не знам си какво си. Тези хора трябва да се замислят, ти си изрод, това са изроди, из-ро-ди! Изроди в най-конкретния смисъл на думата изроден, напуснал рода си". Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" литературният критик и историк проф. Михаил Неделчев.

Той коментира зачестилите случаи на садистично насилие в битовата престъпност, които предизвикват въпроси за ценностите на младите българи и откъде ги формират. Визираме случая с нарязаната с макетно ножче Дебора, която се наложи да получи 400 шева по тялото си. Според проф. Михаил Неделчев в главите на тези момчета няма нищо друго освен желание за някакъв вид разправа.

"Аз не се чувствам изроден, както и моите приятели не са изродени, както и моите близки с които живея, и дъщеря ми, и жена ми, и т.н., въобще не са изродени, те всички четат книги, всички се занимават с други неща. Това е някаква друга България, въпросът е, че тази България я има, тази изродената България я има. Не бих казал, че тя е мнозинство, по-скоро мнозинството е някак си блатно, неутрално, дремещо и т.н. Но тези момчета, най-вече момчетата, с тези бицепси напомпани, които на 30 и няколко години се спихват, разбира се, защото те престават да си поддържат телата. Всички тези изроди, те са изроди в последна сметка, защото в главите им няма нищо друго, освен желание за някаква разправа, желание за някакви двубоища. Но ние виждаме, че това става и по света. Ето, това, което се е случило, да кажем в Гърция онзи ден, с тези хърватки уж, доста по-културната Хърватия, начинът по който там е убито едно момче, начинът по който 80 и няколко т.нар. фенове са участвали в тези побоища и пр., показва, че това е една тенденция, която не е само българска тенденция, за съжаление", коментира още той.

Според проф. Михаил Неделчев би ни спасило това да нарасне броят на хората, които съзнателно участват в живота, а не просто го живуркат чрез агресията.

"Защото това е живуркане през агресията, това е минималистично. Много е лесно да си побойник, много е лесно, когато вървиш по улицата да вървиш така,ч е да не даваш път, както е нормално, на по-възрастните, на дамите, на по-слабите и т.н. Напоследък, за съжаление, съвсем-съвсем млади хора, направо деца, буквално не ти дават път, те минават през теб, ще те прегазят, т.е. това се разпростира и върху най-новите поколения. Едно време, боже Господи, естествено, че ние давахме път, ставахме на крака, когато влезе възрастен човек в една стая и т.н. и т.н., което е съвсем нормално, това са нормални жестове, нормално поведение. Трябва да сме нормални, просто трябва отново да вървим към нормалността", каза още той.

Цоня СЪБЧЕВА



Още по темата: общо новини по темата: 232
11.05.2024 »
25.04.2024 »
17.04.2024 »
17.04.2024 »
05.04.2024 »
27.03.2024 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.08.2023 г.
0
 
 
Каква работа имат тези момичета при тези мутанти,какво налитат върху тях,като мухи на мед И стига с тези мутанти,както каза Вежди и сега има закони,но както е казано"Има закони за кон,има закони за лъв".А сега да се върнем на думата си и да видим другата страна,тоест многото момчета ,които не са от мутантите,които не вземат наркотици,не пият,сами си изкарват парите и не се женят защото казват,че всички момичета край тях са боклуци /казвам го в по меката форма/и не искат след това на главите им да гори огън.
0
 
 
Докато официозите в тази страна се лумбуркат по детайлите! Тя ще Рухне! Всъщност тя вече е Рухнала! Но те се правят на две и половина! Или наистина са слепи! - Щях да кажа Кухи! Което е по-вярно! Но то е горе долу същото! Зящото Кухия е винаги сляп!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Намерено е тяло на мъж край Стара Загора, има задържан
Катастрофа с президента на Иран
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
1-ви юни - Ден на детето
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: