Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Милена Стефанова: Компетентността трябва да е на първо място, когато се издига един кандидат
Автор: Екип Varna24.bg 18:37 / 02.11.2023Коментари (0)1158
©
Много ми се иска някои партии да престанат да бутат напред тези, които им дават най-много пари като спонсори, какъвто е директният случай с Васил Терзиев. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" професорът по политология Милена Стефанова. "Искам да издигат кандидати, които са наистина компетентни за позициите, за които ги издигат. За съжаление, единственият компетентен кандидат за управлението на Столична община беше издигнали от коалиция КОД,  Движение демократично действие,  Български демократичен форум, така известна като "Синя София“. Разбира се, то се знаеше още предварително, че той няма да получи толкова широка подкрепа, но въпреки всичко получи значителна подкрепа, защото коалицията има трима съветника в Столичен общински съвет", посочи Стефанова.

Според нея, компетентността трябва да бъде на първо място, когато се издига един кандидат. Тя се надява партиите да са си взели урок от тези избори. Имаме градове, общини, в които кметовете се избират за четвърти, пети, шести, седми път, независимо от това, че за тях стоят местни коалиции. Хората ги харесват, защото правят нещо.Такъв е примерът с кмета на Монтана, кмеат на Враца се избира по този начин, избира се за втори мандат кмет на Перник, който смени на почти 180 градуса подкрепата, която имаше, защото направи много, от БСП отиде на ГЕРБ, както се казва и други, които го подкрепиха.

"Нямат мнозинства в Общинските съвети съответните партии, но го подкрепят, защото както казва народът: "Той е читав кмет“ – работи си за общината, свършва си нещата, носи си отговорността. А хубаво би било да имаме повече такива кметове, които да получават подкрепа. Кмета на Бургас да не го забравяме – той и миналия мандат работеше без мнозинство, и по-миналия, и сега ще работи без мнозинство от партията, която го е издигнала за кандидати, и съм абсолютно убедена, че ще работи и ще има успешен мандат, защото е вече показал, че може да го прави. Така че ето такива кметове ми се иска да си намират партиите, да ги подготвят предварително, и много ми се иска наистина резултатите от тези избори да им покажат, че такива кметове са нужни на българските общини", добави проф. Стефанова.

Цоня СЪБЧЕВА



Още по темата: общо новини по темата: 633
05.04.2024 »
11.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
16.01.2024 »
15.12.2023 »
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: