Проф. Младен Григоров: За мен COVID-19 е биологична война!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:28 / 12.08.2020
1788
"Необходимо е един кардиолог да има специалност "вътрешни болести". 80 на 100 от пациентите боледуват от различни вътрешни болести, а 20 % от хирургични". С тези думи започна участието си в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" проф. Младен Григоров, кардиолог.

"Ако не искаш да помагаш, по-добре не ставай лекар.  Протестът е банална история, основно право на демокрацията. Въпросът е дали не пречи на други хора. Без протести няма движение", допълни той.   

"Желание за оставка тези дни не личи. В Монтана, където работя, няма протести, а би трябвало да има много повече протести, това е най-бедния регион, това също е показателно", смята професорът.   

"КОВИД е една голяма загадка, за мен е биологична война. Това сочи масовото му разпространение, засегнаха се най-развитите страни, това беше много силен удар по икономиките им. Няма кръв и разрушения. Същевременно смъртността не е висока, не се използват т.нар. особено опасни инфекции като чумата", коментира д-р Григоров.   

Военната медицина е много силна, няма как и в САЩ да не се включват военните в изпитанията на ваксини. Единственото нещо, което върши работа срещу коронавируса са епидемичните мерки", обясни той.     

"Смъртността и броя хоспитализациите са показателни – ако растат, здравеопазването е зле. Ние в това отношение сме в прилично, даже добро състояние. Втората вълна ще гръмне тогава когато се засегнат интензивните отделения, за момента имаме само 50-на души. Другите заболели могат да бъдат лекувани от всеки лекар, стига да прочете какво трябва да направи, заяви кардиологът.  

"Във всеки голям град трябва да има поне по 1 КОВИД болница. Няма как едно отделение да бъде абсолютно изолирано. Грипът също протича нелеко и има смърт, а той неизбежно ще дойде. Не мисля, че имаше тежки щети от коронавируса в системата, но изведнъж другите болести изчезнаха", каза още гостът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).