Проф. Рачев пред "Фокус": Последните години тенденцията е март да бъде хладен и студен

Автор: Георги Иванов
Коментари (0)
12:20 / 08.03.2024
1797
През месец март трябва да вали,за да никнат растенията. Това каза проф. Георги Рачев, климатолог, в “Денят на Фокус" по радио “Фокус". “Очаква ни динамично време, което бързо се променя - като настроението на всяка съвременна жена. Честит празник, дами!", внесе чувство за хумор в деня на слушателите Рачев.

Нормално е климатът да бъде слънчев, после дъждовен - това е норма за март месец, неписано правило е около 8 март да има малко сняг или дъжд, каза още климатологът.

“Днес ще бъде хладно в цяла България - утре и вдругиден се затопля. В неделя и понеделник можем да ходим по джапанки - това е шега, разбира се, но тогава доста ще се затопли. Тенденцията е март месец да бъде хладен през последните години.

Дори с половин градус засега е по-топло от обичайното - вижда се по напъпилите на места овошки. Лошото е, че малко вали. Засега не е толкова страшно, страшно ще бъде, ако липсата на валежи продължи. Започва активната вегетация и трябва да повали", увери метеорологът.

“На Пампорово ще има условия за ски няколко дни, но от затоплянето в понеделник, което води и до дъжд по планините, снегът ще бъде отнесен. На Тодорка обаче пак ще има относително добри условия за ски - в понеделник, вторник и сряда ще има силен южен вятър. Тенденцията е за удължаване на зимния сезон към март месец. Ски ще можем да караме във високите части на планините, не в ниските", уточни прох. Рачев.

“Пожелавам на мъжете да уважават и обичат дамите всеки час и всеки ден - не бива един ден да бъде “отсрамване" с китка. А дамите - знаете, че въжете сме малко дървени и не се сещаме за доста неща, така че оценявайте нашите малки жестове!", призова Рачев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тези служители са с по-високи пенсии от други, ето причината
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката...
Над 46 000 зрелостници се очаква да се явят днес на матура
Редица университети затварят врати в знак на протест
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).