Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. д-р Костадин Ангелов: Водоснабдяване, туризъм и ново бъдеще за затворената ЖП гара са сред приоритетите на ГЕРБ-СДС за Елена
Автор: Екип Varna24.bg 08:58 / 21.05.2024Коментари (0)1274
©
Експериментите във властта са рисково занимание, което рядко води до успех. Критично важни са опитът, експертизата и приемствеността в управлението. ГЕРБ-СДС го показва успешно в местната власт - развитието на община Елена, въпреки сътресенията в държавата, можеше да бъде добър урок за управниците през последните три години. И може би те щяха да се поучат, ако бяха държавници, а не ГМО-политици. Тази оценка даде водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и региона проф. д-р Костадин Ангелов, съобщиха от партията.

Елена също има своя достоен представител сред кандидатите за 50-о Народно събрание - икономистът Стефан Минчев, началник на водоснабдителното дружество за района и общински съветник. За да бъдат обаче приоритетите за града, общината и за целия регион в дневния ред на държавата, е нужна категорична победа на ГЕРБ-СДС на парламентарните избори на 9 юни, за да се формират мнозинство и правителство, които да рестартира развитието на България, спряло през май 2021-а година.

Достъп на гражданите до здравни услуги, осигуряване на достатъчно питейна вода за всички населени места, създаване на условия за още по-добро развитие на туризма и ефективно управление на отпадъците са водещи цели за Еленския край, които проф. Ангелов и Стефан Минчев ще отстояват в новия парламент.

Основата е поставена - заедно с местната власт и подкрепата на Общинския съвет в Елена вече активно се работи по решаване на водния проблем. На финал е проектът за допълнително водоснабдяване на село Майско и плановете са до тази есен едно от най-големите села в Еленска община да забрави за недостига на питейна вода. Работи се по разработките за допълнително водоснабдяване на с. Буйновци и за еленските квартали "Усое", "Новачкини" и "Пърчевци".

Проектира се и подмяна на Бадевския водопровод и неговото разширяване, така че 14-километровата мрежа да осигури достатъчно и качествено водоснабдяване на селата западно от Елена и за части от града. С решаването на водния проблем ще се даде допълнителен тласък за развитие на Еленския балкан като туристическа дестинация, а за финансирането на водопроводите ще се разчита на новото правителство, след като ГЕРБ-СДС спечели парламентарните избори. Един отговорен кабинет би помогнал за пречиствателна станция за отпадни води и довеждащ колектор – друг проблем за Елена, неглижиран от държавата през последните три години.

С подкрепата на ГЕРБ-СДС и активната работа на местната власт и на кмета Дилян Млъзев са факт стадионите в Елена, с. Майско и с. Константин, детските площадки и младежкия център в сградата на старата поликлиника, направен е основен ремонт на училището в Елена, обновени са общински пътища и улици, рекултивирано е депото за отпадъци, разширено е училището в с. Майско, а изгорялото училище в Елена вече е модерна художествена галерия.

Продължава активната работа по инфраструктурни проекти, а с финансовата подкрепа на държавата, осигурена по времето на последното правителство на ГЕРБ-СДС с премиер Бойко Борисов, макар и след три години забавяне, ремонтът на пътя Поликраище – Елена – Сливен в 12-километровия участък от Златарица до Елена все пак стартира. Въпреки тоталното пренебрежение на управлението на "Промяната" към Велико Търново, Елена, целия регион и Северна България.

Съдбата на рушащата се жп гара в Елена е най-големият проблем, след като правителството на Кирил Петков през 2022 г. отказа да прехвърли собствеността на гарата на общината, за да се развие теренът в крайно нужните за възрожденския град буферен паркинг, посетителски и търговски център с щандове на производители на местни кулинарни деликатеси, зали за дегустации и за мултимедийно представяне на забележителностите на територията на общината.

През годините Община Елена води преговори с Министерството на транспорта, за да придобие безвъзмездно собствеността върху два от поземлените имоти, включващи общо три сгради в тях, за да бъдат използвани в интерес на местната общност и в подкрепа на икономическото развитие на района. През 2020 г. след решение на Общинския съвет кметът на община Елена отправи официално искане към Министерството на транспорта и съобщенията за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имотите – частна държавна собственост, с предоставени права на управление на Национална компания "Железопътна инфраструктура". Първоначално бе получено положително становище от генералния директор на НКЖИ, но с встъпването си в длъжност правителството на Кирил Петков обяви, че ще възражда жп линията. След което не се случи нищо – нито за жп линията, нито пък за прехвърляне на имотите, които продължават да се рушат.

След изборите ще имаме нов шанс да станем собственици на гарата и да реализираме този важен за общината инвестиционен проект, категорични са кметът на Елена Дилян Млъзев, водачът на листата на ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов и местният кандидат на народен представител Стефан Минчев.



Още по темата: общо новини по темата: 574
03.06.2024 »
03.06.2024 »
02.06.2024 »
02.06.2024 »
02.06.2024 »
02.06.2024 »
предишна страница [ 1/96 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Актрисата Виолета Донева е била открита мъртва в апартамента си
Детски градини и ясли във Варна
Хороскоп за деня
Природни стихии
Художествена гимнастика - състезания и подготовка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: