Професионалните домоуправители - добро решение или пари на вятъра

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
12:34 / 01.02.2022
694
Таксата за ползване на професионален домоуправител в София варира от 20 до 26 лева. Услугите, които предлагат различните фирми също за разнообразни.

В повечето случаи, професионалните домоуправители се грижат за почистването на входа, свързват се с техници за асансьора и рядко сменят изгорели крушки. В по-голямата си част, те не покриват почистването от сняг пред входа през зимата, а просто изготвят график за отделните апартаменти. Със сигурност обаче редовно събират таксите, от които се плащат и заплатите им.

Мненията за ползите от това етажната собственост да наеме професионалист или задълженията да се разпределят между съкооператорите са противоречиви.

"Има проблеми, свързани с липсата на компетентност, знания и умения при някои фирми за професионални домоуправители. Има и добри фирми, които се справят, работят със софтуер и човешки ресурси, но нещата са двустранни". Това коментира адв. Георги Славов, експерт в отношенията с етажната собственост, по повод нелоялни практики от страна на подобни фирми.

"Няма регистър на фирмите професионалните домоуправители, което е голям проблем. За мен освен регистър, трябва да има и един лицензионен режим, от което да е ясно, че за да станеш такава фирма и да упражняваш тази дейност, трябва да имаш необходимия екип, необходимите познания и квалификация за това, което за момента го няма“, казва адв. Георги Славов.

По думите му, в момента всеки който желае, с минимални средства, може да открие подобна фирма и да предлага услуга, която е некачествена.

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Спиралата на борчовете и защо затънахме до над 420 млн. лева необ...
Шкварек след изтеклия запис: С кои, по-точно, олигарси се борят П...
"Кеш в торби": Изтече скандален запис между Кирил Петков, Асен Ва...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).