Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проговори синът на убитата Алена Щерк
Автор: Екип Varna24.bg 23:02 / 30.05.2022Коментари (1)1012
©
В първото си интервю пред българска медия - вестник "Телеграф", синът на убитата Алена Щерк потвърждава, че майка му е подала жалба за тормоз срещу обвинения в убийството й Виктор Спига.

Кристиян Щерк разказва за отношенията на майка му със Спига, както и за това, че по нейната кола са открити петна кръв.

По-рано днес стана ясно, че ревност е основната версия, по която работят криминалистите, разследващи убийството на IT специалистката. Тя бе открита мъртва в неделя край Радомир. "Основните версии за убийството са ревност и бизнес интереси, но водещата версия е любовта“. Това заяви на брифинг комисар Стойно Цветков – началник на отдел "разследвания в СДВР“.

Причина за смъртта на Алена Щерк е тежка черепно-мозъчна травма, причинена от нанесени множество удари по главата й, съобщиха от прокуратурата. 

"Сигналът за изчезването на Алена Щерк е подаден от близки на убитата в петък. Първоначално разследването на случая е образувано за отвличане. В събота се налагаше много експедитивно да се действа, за да могат да бъдат обезпечени доказателствата, бе сформиран екип от прокурори. Иззети са данни от трафика за проследяване на мобилните телефони. Още в събота беше издадена Европейска заповед за арест до Италия за заподозрения", разкриха криминалисти. 

"В хода на разследването е установено, че на 26 май вечерта тя е била при свои близки. Около полунощ се прибира у дома. Убита е или в гаража, или автомобила, в апартамента й няма следи за това", категорични са от полицията. 

В нощта на убийството автомобилът на Алена се е движил между Перник и Радомир и обратно. "Това, което ни ориентира къде да търсим тялото е, че по посока пътуването до Радомир има забавяне в пътуването", обясниха от полицията. 

Относно мотива за убийството на Алена Щерк, от прокуратурата подчертаха, че двамата със Спига са имали връзка, която са прекратили наскоро. 

"Към момента доказателствата сочат, че по всяка вероятност извършител на престъплението е именно бившият приятел на Алена, тъй като е установено, че тялото й е превозено с личния й автомобил до местността, където е намерено. В автомобила е открита кръв. Установено е, че впоследствие автомобилът е управляван от Виктор. Индикация за вината му е, че впоследстиве е напуснал страната", разкриха от прокуратурата. 

"Имаме официална информация, че заподозреният е задържан в Италия. По отношение на обвиненията, първоначалната информация беше за отвличане, затова и такова обвинение бе повдигнато. Вчера бе отрит трупа на жертвата и по него бяха открити находки от удари, множество удари по главата и травма, която е несъвместима с живота. Това наложи изменение на обвинението и беше подигнато ново такова, за убийство, извършено по особено жесток начин", разкри зам. градския прокурор Иво Илиев. 

Виктор Спига е арестуван в италианския град Асколи Пичено от местната полиция в неделя вечерта. Той е задържан, докато се връщал в хотела, където се бил настанил. Конфискуван е и автомобил, нает от компания за коли под наем в София. До Италия той е стигнал през Гърция с ферибот, разкриха криминалисти.



Още по темата: общо новини по темата: 30
16.02.2024 »
18.12.2023 »
17.06.2023 »
28.04.2023 »
27.04.2023 »
24.04.2023 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.05.2022 г.
0
 
 
Ясно е че той е Убиеца но Съда ще го Оправдае Има Пари ще се Измъкне Чист Жалко за Жената.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: