Прокуратурата: Дело "Кешгейт" в СГП няма

Автор: Неда Узунколева
Коментари (0)
13:12 / 29.01.2024
995
Прокуратурата отговори на писмото на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, в което той попита защо държавното обвинение не оповестява данни за проверки в президентството. Изявлението дойде от Софийския градски прокурор Илияна Кирилова, предаде репортер на "Фокус". 

"Дело "Кешгейт" в Софийската градска прокуратура няма. Ако е имало нещо в Специализираната прокуратура, ние в момента правим ревизия на тези дела, тъй като получихме една огромна бройка. А що се отнася президента Радев - знаете, че има едно решение на КС и там в момента няма какво да се направи, докато г-н Радев е държавен глава", заяви Илияна Кирилова, градски прокурор на София.

По рано днес Пеевски направи официално писмено изявление, в което настоява компетентните органи да информират за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които многократно е писано и говорено в публичното пространство. Скандалните разкрития, заради които Пеевски определи президентството като “тъмна институция, пълна с много кеш" станаха известни като Кешгейт - пътят на Копринката на името на президентския съветник Николай Копринков.

"Ако някой има истински доказателства, е длъжен да ги предостави, но и да носи отговорност за достоверността за тези сигнали. Призовавам компетентните органите да извадят цялата информация за сигнали, преписки и дела за БТК, КТБ, ББР, за "Булгартабак", за язовири, магистрали, Митници, за "Дунарит" и отравянето на Гебрев, за поставени лица - собственици на имоти, хотели, бизнеси в чужбина и офшорки. Обществото очаква отговори. Аз призовавам отговорните органи да излязат с информацията, която имат до момента", каза президентът в отговор на обвиненията на Делян Пеевски.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1132):
31.05.2024 Внесоха подписите за ново извънредно заседание на парламента
30.05.2024 Искат отново извънредно заседание на парламента, ето кога и защо
21.05.2024 ГЕРБ-СДС искат второ извънредно заседание за днес заради цените на тока
21.05.2024 Пеевски: Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Иванов поиска да бъде президент
21.05.2024 Извънредно заседание на парламента: Депутатите прекъсват ваканцията си заради пенсиите
20.05.2024 Стефан Янев: Посланието, което получаваме от българските граждани, е, че трябва да работим в коалиция
Още новини от Национални новини:
Мундров: Да върнем доверието в машините, след това да вървим към ...
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Красимир Георгиев, АКАБ: Целта е кандидат-шофьорите да отиват под...
Опасно: Близо 500 000 души у нас страдат от хранителни разстройст...
Борисов: С нашия глас ще направим така, че ЕС да се управлява доб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).