Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
ѕрокуратурата об€ви: —араите на ƒоган са незаконни!
јвтор: ≈кип Varna24.bg 11:33 / 13.08.2020 оментари (34)812
© ѕ–Ѕ
Ћ€тната резиденци€ на почетни€ председател на ƒѕ— јхмед ƒоган в парк "–осенец" е незаконна. “ова излиза от†съобщението†на прокуратурата за приключилата проверка на обекта.

ѕри проверката на изградените†строежи†и†обекти† на нос "„укал€та"† в парк "–осенец"†е установено, че за строежите "ƒвуетажна масивна сграда", три бунгала, "“риетажна масивна сграда", "ќранжери€ Ц 500 м2", "ƒвуетажна сграда"†на м€сто не са представени строителни книжа. » в община Ѕургас също н€ма одобрени инвестиционни проекти и издадено разрешение за строеж.

«а "ѕреместваем† обект - охрана"†не е† издадено разрешение за постав€не от община Ѕургас.

ћножество нарушени€ са открити при изграждането и експлоатирането на обекти по „ерноморието, об€ви прокуратурата, ко€то покрай скандала в –осенец се изведнъж се активизира и разпореди проверка на министрите на регионалното развитие, туризма, околната среда и транспорта, както и на началника на строителни€ контрол.ѕри проверка в парк "–осенец"†е констатирана†крайбрежна плажна ивица, ко€то н€ма статут на морски плаж. ƒо не€ н€ма свободен достъп.†“ой е ограничен от поставена строителна ограда от метални платна. ”становено е, че за поземлен имот по кадастралната карта на Ѕургас, който е държавна собственост, н€ма съставен акт за държавна собственост, пише още в съобщението на прокуратурата.

«а пристана за €хти н€ма одобрен инвестиционен проект и издадено разрешение за строеж. Ќе се съхран€ват строителни книжа и н€ма искани€ за издаване на разрешение за строеж за мостик - кейова стена.

ѕрокуратурата се сети да провери строежите в –осенец и јркутино

ћинистър –осен ∆ел€зков е докладвал на прокуратурата, че†пристанището не е в регистъра†пакона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата. Ќе е издавано удостоверение за експлоатационна годност за†специализиран пристанищен обект "ѕристан за €хти и лодки - ќтманли".

ќт проверката на м€сто, както и от кадастрални скици на имота се установ€ва, че†пристро€ването на пристанището†не е извършено през 80-те години на минали€ век, както е посочено в нотариални€ акт. «а констатираните†данни за извършено документно престъпление†материалите се изпращат на ¬ърховната касационна прокуратура.

¬ъв връзка с установеното строителство по отношение на пристан за €хти и лодки†и липсата на разрешение за строеж и одобрени инвестиционни проекти, както и това, че строежът е III категори€, е изпратено писмо до†началника на ƒЌ—  да упражни правомощи€та†си,†като предприеме конкретни мерки и действи€ за отстран€ване на закононарушени€та и последиците от т€х†и уведоми ¬ърховната административна прокуратура†за това и изпрати копи€ от актовете, се казва още в съобщението.†

ѕо «акона за устройството на територи€та кметът има право да спира строежи, както и да разпорежда премахването на незаконни обекти.

ѕрокуратурата съобщи и за проверка на†жилищна сграда в местността†Ѕуджака, край —озопол, ко€то е собственост на физическо лице. ѕрокуратурата не назовава лицето, но става дума за издател€ на "ƒневник" и " апитал" »во ѕрокопиев. ѕри тази сграда†са констатирани†пропуски и нарушени€ по отношение†на издадените строителни книжа и изпълненото строителство. "—градата е напълно завършена и към момента на проверката се ползва. ¬ южната част на имота е изграден†открит басейн. »мотът е заграден от изток, север и частично от запад с плътна масивна ограда с височина около 2 м. Ќе е установено, дали фотоволтаичната централа е изпълнена.  онкретно не са налични изискуемите протоколи за определ€не на лини€ и ниво на намиращите се на м€стото ограда и басейн, като последни€т не фигурира в издаденото удостоверение на главни€ архитект на община —озопол и не е въведен в експлоатаци€. ѕрокуратурата об€сн€ва, че в†нарушение на действащи€ ѕодробен устройствен план е издадено разрешение за строеж на еднофамилна жилищна сграда в имот отреден за вилно застро€ване, а същи€т строеж е ситуиран в два имота и се касае за една сграда, ко€то е функционално свързана, а не за две отделни сгради, разположени в два имота, което противоречи на действащи€ план към момента на издаване на разрешение за строеж.†

ƒанните от проверката в†ќбзор†сочат, че за†жилищна сграда за курортно ползване в града н€ма данни за извършено обследване†на съществуващите стоманобетонови пилоти за укрепване на ската. Ќ€ма представени актове и протоколи, съставени по време на строителство, удостовер€ващи извършените строително-монтажни работи†и законността на стоманобетоновите пилоти.

Ќе е изпълнена предвидената нова улица, даваща достъп до всички урегулирани поземлени имоти.† онстатирано е, че н€ма издадено разрешение за строеж за тази улица. Ќе са изработени изискващите се планове за вертикално планиране, план-схема за комуникационно-транспортна мрежа, схеми на инженерната инфраструктура и др., които се одобр€ват едновременно с плана. Ќе е представено становище/решение от ћинистерство на околната среда и водите. Ќе са представени данни за отчуждителни процедури за улица.ќще по темата: общо новини по темата: 16
29.12.2021 »
29.12.2021 »
29.12.2021 »
21.12.2021 »
24.11.2021 »
06.10.2021 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.08.2020 г.
0
 
 
ƒ—ѕ-движение за права и свободи€
0
 
 
«ащо да се събар€,то е построено и с наши пари.Ќека да се използва от народа.
0
 
 
¬€рно ли ?≈х ,тази прокуратура,най -накра€ каза нещо в€рно
0
 
 
ј добър ден! ќткриха топлата вода! рЯ§¶вАНвЩАпЄП
0
 
 
“ози тъмен субект е изц€ло извън закона.ѕрестъпна личност, създадоха го комунистите и техните издънки!
0
 
 
„ак сега го разбраха! ƒа ги събар€т и толкова!
0
 
 
ўом са незаконни да се ги събор€т , както събориха вилите в рибарското селище
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« януари 2022 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
“¬ и шоу сезон 2021/2022 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
«има 2021/2022 г.
«адържаха ръководител на детска школа от ¬арненско, блудствал с дете
«имна олимпиада 2022 г. в ѕекин
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg

«а реклама:
“арифи (виж)
тел.: 0887 45 24 24
office@mg24.bg

≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2022 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: