Прокуратурата поиска сваляне на имунитета на кандидат-депутат, шофирал под въздействие на наркотици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:11 / 29.09.2022
816
Главният прокурор на Република България Иван Гешев внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на В.Г., кандидат за депутат в изборите за Народно събрание, насрочени за 02.10.2022 г., съобщиха от прокуратурата.

Искането е изготвено след направено предложение от прокурор от отдел "Специализиран" към СГП във връзка с досъдебно производство, образувано на 02.09.2022 г.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 02.09.2022 г. в град Сливен В.Г. е управлявал моторно превозно средство след употреба на високорисково наркотично вещество - метамфетамин, както и че си е служел с табели с регистрационен номер, поставени на управлявания от В.Г. автомобил, които са били издадени за друго МПС.

Наблюдаващият прокурор от СГП е оценил събраните в хода на разследването доказателства като достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на В.Г. за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК и за престъпление по чл. 345, ал. 1 от НК.

Като кандидат за народен представител В. Г. е "лице с имунитет“ и с оглед разпоредбата на чл. 160, ал.1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на ЦИК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).