Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, причинил тежка катастрофа с полицейска кола на АМ"Тракия"

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
16:03 / 28.11.2022
963
Прокуратурата привлече като обвиняем шофьора, причинил тежка катастрофа с полицейска кола на АМ“Тракия“, съобщи за Агенция "Фокус“ прокурор Атанас Илиев, от Районна прокуратура в Пловдив. Обвинението е за причинена средна телесна повреда като водач на МПС по непредпазливост. Законът предвижда за това лишаване от  свобода до 3 години, или пробация. Възрастният мъж е задържан за 72 часа с прокурорско разпореждане. 

"Междувременно ситуацията продължава да се изяснява, тъй като и самият извършител не е в добро здравословно състояние", каза прокурор Илиев. Той е настанен в болница със счупен тас. "Опитваме се да установим неговото здравословно състояние, събират се още доказателства, ще има нужда и от допълнителни експертизи“, добави прокурорът.

"Ако настъпи смърт на полицая, за който се знае, че е в критично състояние, се променя всичко – и подсъдност, и наказание и наказателен състав. Много се надяваме да не се стига до това“, добави прокурор Атанас Илиев.

Катастрофата стана на 26. 11. в събота, на 107-мия километър в посока Бургас, малко след 14.30 часа. Заради подновяване на пътната маркировка, полицейският екип от Пазарджик бил изпратен на мястото, за да съпровожда специализираната техника. В патрула неочаквано се ударил преминаващ автомобил.

Състоянието на единият от полицаите е критично, той е претърпял операции, съобщиха от УМБАЛ"Св. Георги" в Пловдив. Другият полицай е настанен в болницата в Пазарджик, с рана в главата, но е в стабилно състояние.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
05.12.2022 Прокуратурата назначи тройна съдебномедицинска експертиза и потвърди смъртта на полицая
04.12.2022 Почина 31-годишният полицай, пометен на АМ "Тракия"
26.11.2022 Свидетели, близо до катастрофата на АМ "Тракия": Пълен хаос, в двете посоки да хвърчат коли и няма грам полиция
26.11.2022 Тежко е състоянието на единия от полицаите, който пострада при катастрофата на АМ "Тракия"
26.11.2022 Тежка катастрофа с полицейска кола на магистрала "Тракия" до Пловдив
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).