Прокуратурата с позиция относно поисканата оставка на Иван Гешев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:19 / 14.01.2022
911
Във връзка с политическа декларация, представена в Народното събрание,  Дирекция “Публични комуникация" предоставя следната позиция на ръководството на ПРБ:

"Ръководството на Прокуратурата на Република България оценява като крайно неприемливо и грубо посегателство над върховенството на правото и независимостта на съдебната власт, политическата декларация, представена на 14.01.2022 г. в Народното събрание. Още повече, че за прочитането на същата се използва трибуната на българския парламент.

Този политически акт е пример за пряко нарушаване на разделението на властите, гарантирано от Конституцията на Република България. Политическата декларация напълно потвърждава, многократно изразените от ръководството на ПРБ, в т.ч. и с писмо до европейските институции, посолствата на страните членки на ЕС, Великобритания и САЩ, опасения за растящия у нас риск от сериозно и непоправимо накърняване на независимостта на прокуратурата като част от съдебната власт и трайно отстъпление от водещия принцип в Европейския съюз за върховенство на правото. 

Ръководството на ПРБ смята, че представената декларация има изцяло политически характер. Единствената цел на същата е опит за отклоняване на общественото внимание от реалните социални, икономически и здравни проблеми, пред които са изправени българските граждани."

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).