Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прокуратурата ще иска и имунитета на Станишев
Автор: Екип Varna24.bg 10:27 / 11.06.2013Коментари (31)13377
© Varna24.bg
Прокуратурата може да поиска имунитета на Сергей Станишев. Лидерът на БСП се оказа един от петимата депутати, на които вероятно им предстои разследване, съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Румяна Арнаудова.

Става дума за делото за изчезването на 7 секретни документа от деловодството на Министерския съвет. Миналата година то бе върнато за трети път от съда с указания, които прокуратурата се затруднява да изпълни.

"Досега сме установили петима депутати, но проверката продължава и може да излязат и други имена. Трудността идва от това, че някои от делата са образувани срещу неизвестен извършител или срещу други лица и в хода на разследването се установяват доказателства за неправомерна дейност от депутат. Преценява се всеки отделен случай - дали на настоящия етап сме готови да искаме имунитета, или делото да се спре по отношение на депутата и да продължи по отношение на останалите, и ако се съберат достатъчно доказателства на по-късен етап, да се иска сваляне на имунитета му", заяви ден по-рано и.д. градски прокурор на София Евгени Диков пред "24 часа".

Арнаудова уточни, че трима от петимата депутати са добре известни. Това са Цветан Цветанов от ГЕРБ, който сам се отказа от имунитета си, Петър Ангелов от ДПС, който също декларира, че ще го направи, и Сергей Станишев от БСП. Срещу останалите двама няма конкретно обвинение, те протичат по дела срещу други хора или срещу неизвестен извършител и затова имената им се пазят в тайна.

Делото срещу Станишев, който през целия мандат на предишния парламент бе без имунитет, е спряно заради сегашната му защита. За да продължи, главният прокурор трябва да поиска свалянето й. Евгени Диков обясни, че вариантите са два: да се поиска имунитетът на Станишев и делото за четвърти път да бъде внесено в съда, или да бъде прекратено поради неизпълнимите указания, които гласят "едва ли не да се намерят секретните доклади".

Станишев бе обвинен през 2010 г. за разгласяване на държавна тайна, тъй като, докато е бил премиер, изгубил седем доклада с информация, представляваща държавна тайна - три от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТО. Разследването започна, след като бившият съветник в ДАНС Алексей Петров занесе на министър-председателя Борисов доклад на спецслужбата, за който заяви, че е изчезнал от кабинета на бившия премиер.

За разгласяване на държавна тайна Наказателният кодекс предвижда до 2 г. затвор или пробация, но ако обвиняемият е с чисто съдебно минало, прокуратурата може да предложи освобождаването му от наказателна отговорност и глоба от 1000 до 5000 лв.

Източник: в. "Сега"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.06.2013 г.
+1
 
 
а така , и тоя стнишев паша в ареста направо , и другаря местан също и оня продажник сидеров ага !!! стига са се крили зад тоя имунитет . нека им искарат кирливите ризи да видим за кво е тоя зор да ни управляват !!! а и за кого лобират - за ссср ли за тирция ли ? за секи случай не не ги е грижа за БЪЛГАРИТЕ !!!
Aнонимен
на 11.06.2013 г.
+3
 
 
A защо трябва да имат имунитет, та нали народа ги избира
на 11.06.2013 г.
+7
 
 
Кога ще превикат Овчаров, Масларова, Румен Петков??? и тн.
0
 
 
ха така стаи6ко ти обе6та даи си имунитета
+3
 
 
Крайно време беше да го погнат и тоя. Не само него но и, хората от неговото обкръжение.
-2
 
 
И на Костов за златото,всички изроди под ножа
+2
 
 
И как така " изгъбил "? това да не е карта за градския транспорт?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: