Прокуратурата във Варна: Смъртта на журналиста Георги Александров е нещастен случай или самоубийство!

Автор: Пламена Николова
Коментари (24)
14:33 / 24.05.2020
8451
Досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта на варненския журналист Георги Александров, ръководи Районната прокуратура във Варна, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Разследването се извършва от разследващ полицай от ОД на МВР във Варна. Това обяви днес на брифинг пред Съдебната палата във Варна административният ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Владимир Чавдаров. Присъстваха и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на ОД на МВР старши комисар Даниел Пашов и заместникът му комисар Андрей Ангелов.

Както Varna24.bg съобщи, на 22 май около 17,30 часа е открито тялото на журналиста в плавателния канал под Аспаруховия мост, на около 60 м източно в посока морето. Тялото е разпознато от близките на 39-годишния Георги Александров.  

Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от извършената аутопсия. Установени са височинни травми по вътрешните органи от падане от високо.

Не са открити никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие върху Александров, заявиха категорично и апелативният прокурор, и главният секретар на МВР.

Досъдебното производство работи по две основни хипотези – нещастен случай и самоубийство. Извършен е оглед на местопроизшествието.  Назначена е и съдебнохимична експертиза по досъдебното производство. В кръвта на починалия според резултатите от експертизата има наличие на 1,26 промила алкохол в кръвта и 2,04 промила в урината, съобщи апелативният прокурор.  Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че това са резултати след почти две денонощия.

Журналистът е бил обявен за издирване от родителите си, след като не се е прибрал в дома си близо 48 часа.

Разпоредено е на ОД на МВР да установи движението на Александров по минути и часове, както и хората, с които се е срещал преди смъртта си.

Действията по разследването продължават.

Днес близки, колеги и приятели се сбогуваха с Жоро.

Varna24.bg изказва своите искрени съболезнования на близките на Георги Александров.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (24)

Още по темата (1):
23.05.2020 Трагедия във Варна: Журналистът Жоро Александров е открит удавен във Варненското езеро!
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).