Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прокурор Атанасов: До 20 г. затвор може да получи мъжът, причинил катастрофа, при която загина дете
Автор: Рени Томович 10:40 / 30.01.2023Коментари (0)744
©
В зависимост от обвинението, предвиденото от закона наказание за 42-годишния мъж, причинил катастрофата край старозагорското село Хрищени, при която загина 7-годишно момиче, е от 3 до 15 или от 5 до 20 години "лишаване от свобода“. Това каза на брифинг пред Съдебната палата в Стара Загора окръжният прокурор Дичо Атанасов. Водачът е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол от 1,42 промила, установена с техническо средство.

Инцидентът стана на 28 януари около 23:30 часа. Шофьорът на автомобила е превозвал двете си деца – момиче на седем и момче на девет години. "В момента момчето е настанено в болнично заведение с множество фрактури и политравми, травма на гърдите и на главата, посочи Атанасов.

Водачът също е със счупен шиен прешлен и с травма на главата и към момента не е в състояние да се провеждат каквито и да било действия по разследване. Състоянието му не е позволило да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, коментира още окръжният прокурор.

Към момента скоростта, с която шофьорът е управлявал автомобила, не е установена. "Може да се предполага, че е била висока, тъй като в предната част автомобилът е доста увреден, но скоростта ще бъде установена с точност при заключението на автотехническата експертиза“, каза Дичо Атанасов. От думите му стана ясно, че ще се установява дали децата са превозвани според законовите разпоредби да бъдат в обезопасителни столчета или седалки. Но данните сочат, че вероятно това не е било спазено, тъй като момиченцето е загинало след като е "изпаднало при удара на автомобила в циментова ограда извън колата“, обясни още той.

"Прокуратурата се опитваме да променим наказателно-съдебната доктрина в посока всички тези деяния да не минават под формата на "непредпазливи“, посочи окръжният прокурор. От думите му стана ясно, че "когато един водач под влияние както на алкохол, така и на наркотици се качи на автомобила, той следва да предполага, че неговите възприятия са различни от шофьор, който не е употребявал субстанции. Това означава, че трябва да носи отговорност за евентуален умисъл, а не непредпазливо деяние“, обясни Атанасов. Според него водачи, които са установени, че употребяват такива вещества и управляват моторно превозно средство, закона да се промени и автомобилът да бъде конфискуван, като доказателство за извършване на престъпление, независимо от неговата собственост“, категоричен е още той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: