Протест на жълтите павета - камиони блокираха движението

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:55 / 08.04.2022
647
Камиони блокираха бул. "Цар Освободител" пред Народното събрание. Протестът е заради опасността от настъпване на невъзможност за Агенция "Пътна инфраструктура“ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. Днес от Българската браншова камара "Пътища" излязоха с позиция, в която се казва, че ако проблемът не бъде решен следват протести.

"Парите за ремонт на пътищата са заложник на решението на избора за шеф на БНБ“, смята министърът Гроздан Караджов. Той се срещна с протестиращите пред сградата на Народното събрание.

Според него бламирането на точката за гласуване на бюджета на АПИ в зала и липсата на депутати на правната комисия, която трябваше да обсъди парите за ремонтите, са целенасочено блокиране.

"Не може политически пазарлъци да стоят на пътя на поддържането на републиканската пътна мрежа. Нямаме инструмент, с който да ремонтираме и една дупка на пътя“, каза Караджов.

Той намекна, че може би се очаква Любомир Каримански да оттегли кандидатурата си за гуверньор на БНБ, за да бъдат разрешените парите за ремонти.

"Правителството е длъжно да си влезе в ролята и да вземе това решение“, каза той.

Той допълни, че сумите, които се дължат на строителните фирми са огромни и трябва да се разплати поне 50% от сумата, за да имат сигурност и да започнат с ремонтните дейности. "Договорите за 710 млн. лева са били надвишени до 1 млрд. и 100 млн. лева, аз съм заварил това и не нося вина“, каза той.

За ремонт са заложени над 200 участъка в цялата страна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).