Протест ще блокира пътен възел "Зелен дол" на АМ "Струма" в неделя

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:50 / 15.01.2023
547
За утре от 15.00 часа е организиран протест, който ще блокира пътен възел "Зелен дол" на автомагистрала "Струма", предаде кореспондент на Агенция "Фокус" в Благоевград.

Организира се от жителите на пет села, които са потърпевши от затворения Покровнишки мост над река Струма.

Повече от година съоръжението е затворено заради пропадане, предизвикано от проливните дъждове през месец декември 2021 година. 

В засегнатите села живеят около 5000 души, чиито път до областния център Благоевград се удължава с около 10 км заради затворения мост.

На 4-ти януари, по инициатива на зам.-министъра на МРРБ Николай Шуков, който е и бивш областен управител на Благоевград, бе проведена работна среща. На нея бяха обсъдени проблемите, които забавят строителните дейности и бяха предложени варианти за решаването им. Ден по - късно кметът на Община Благоевград Илко Стоянов даде пресконференция, на която обяви, че за съжаления все още няма яснота кога се очаква да започне изграждането на нов мост и предупреди, че сред хората нараства напрежение, което може да прерасне в протест, както в действителност ще се случи в неделния ден.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тагарев: По книга армията ни трябва да е 43 000, ние сме с около ...
Кошмарен трафик след серията почивни дни: Тапа на АМ "Тракия", ко...
Почина депутат от 49-ия парламент
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Специалисти от "Мама и аз" в Плевен: Президентът Радев е в дълбок...
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).