Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Протест в София срещу неравенството спрямо ромите в България
Автор: Екип Varna24.bg 16:51 / 05.06.2020Коментари (10)1151
©
Протест в памет на Джордж Флойд ще бъде организиран и в София. Шествието ще се проведе в събота от 16 часа на бул. "Витоша". Това обявиха американски преподаватели в български училища по bTV.

"Събитието ще е мирно и ще е и срещу неравенството спрямо ромите в България", каза Чарлз Филипс, учител в Англо-американското училище. 

От малки ни подготвят, че може да има агресия към цветнокожите навсякъде – на улицата, в училище, в магазина, разказа Филип. Според него нещата не са така, както са били преди, определено са се променили спрямо цветнокожите: "Но в момента махалото се отплесна в друга посока, избирането на Обама не промени проблема с расизма, трябва цялото общество да си промени начина на мислене“.

Освен като част от протестите и отношението на полицията спрямо цветнокожите, Лорел Змолек, преподавател в Американския колеж в София, открива расизъм и по време на пандемията: "Повече чернокожи умират от вируса, понеже нямат достъп до лекарска помощ и работят помощни професии, без които няма как да съществуваме".

Според преподавателя от Луизияна Санди Ян всички се фокусират основно във вандалските прояви, а не виждат и мирните по отношение на протестите в САЩ.

Да не забравяме, че и всички революции започват с вандализъм, поясни тя. Санди Ян сподели, че е била обект на расизъм от полицаи: "Спирали са ме и са ми казвали: Ти си откраднала тази кола, това е унижение, поражда страх".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Че вие в тази нашата държава някога да сте видяли неравенство спрямо ромите , защото аз не съм !
Aнонимен
на 05.06.2020 г.
0
 
 
Те правата си знаят само,а задълженията хич,всеки знае да лежи на една кълка
Aнонимен
на 05.06.2020 г.
0
 
 
Ей тез американци вечно да оправят другите държави при тях "цветя и рози",направо "пей сърце" и "мед и масло"!
Aнонимен
на 05.06.2020 г.
+1
 
 
Моля, НЕ ПРЕХВЪРЛЯЙТЕ ВАШИТЕ ПРОБЛЕМИ господа американски граждани в нашата Българска територия! Ромите имат глави на раменете си и живеят по начина който са си избрали в НАШАТА ДЪРЖАВА. Не ги спираме да се обучават ако желаят, не ги спираме и от работа, ако желаят да работят. В България се водим равноправни, Българи, Еврей, Роми, с каквито и да са Вероизповедания, всички са граждани на Република България. Но на никого с фуния неможеш да му налееш интелект учение и култура в главата, ако НЕ желае!
Aнонимен
на 05.06.2020 г.
0
 
 
Има ли смисъл да коментирам това безумие.
Aнонимен
на 05.06.2020 г.
+1
 
 
Циганите са природно интелигентни, затова не е нужно да ходят на училище,а и самите те не искат да ходят. По въпроса за ръцете да ги мият или да не ги имият, карантината падна така, че те си знаят. Да действат като преди пандемията. Миене по веднъж на месец. За какъв интелект говорим и за каква дискриминация. Облагоденствани по време на избори. Като малцинство 11 години не се пресъедниха към обществото както другите малцинства. Най-голяма нужда имат българите, защото те скоро ще са малцинство, а сред циганите които имат образованиеи и нещо под косата си, стават пастори, стават водещи на предавания, певци и се реализират. Тези които не стават за нищо са под крилото на видни политици за които гласуват срещу солидни суми. За справка разходите на Черепа около изборите. Като цяло ромите са с ниска култура, неизпълнителни, недисциплинирани, крадливи, мързеливи, неграмотни, ниско образование. Това е истината, а не дискриминирани. Необразовани. Ютюб е пълен с клипови показващи интелектуалния им багаж.
Aнонимен
на 05.06.2020 г.
+1
 
 
Айде тази каша да си остане в щатите ако може, тук си имаме достатъчно проблеми, за които на щатите им е през оная работа :Д гъзолизници, утре ще се биете по гърдите пак че сте много патриот много родолюбец, и не не съм расист но и мнението ви като цяло не ме вълнува :)
+2
 
 
Ей, боклуци стига с тоя расизъм. Аз като съм бял да не съм по-лош от вас мангали мръсни.Аз ли съм ви виновен , че не можете да четете и пишете?А искате да сте директори.Оня пък иска учебници на турски.Когато в Турция започнат да учат български тогава и вие си учете турски.Дотогава никаква толерантност.Стига с тия оправдания за расизъм.Ай сиктир.
0
 
 
Тоя Змолек чува ли се какво говори : "...открива расизъм и по време на пандемията: "Повече чернокожи умират от вируса, понеже нямат достъп до лекарска помощ и работят помощни професии, без които няма как да съществуваме"... Ами да работят като доктори като не искат да метат пода.Някой да им е забранил?
Aнонимен
на 05.06.2020 г.
0
 
 
Вируса трябва да бъде по равно разпръснат!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: