Протестът пред Министерския съвет завърши с ареста на четирима!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:49 / 05.04.2019
1387
Полицията задържа четирима мъже вчера по време на протест пред Министерския съвет, защото хвърляли яйца и домати по сградата. Арестуваните са признали, че от движението са им платили за провокацията.

Демонстрацията беше организирана от гражданското движиение “Боец" под надслов “Има кой да ви накаже". Протестиращите настояваха за оставката на правителството, на главния прокурор Сотир Цацаров, на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и на зам. главния прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов. От “Боец" поискаха повдигане на обвинение на бившия шеф на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заради скандала “Апартаментгейт".

Лидерът на “Боец" е известен с близките си контакти с Цветан Василев, а инициативите на организацията традиционно се подкрепят от бившата съдийка  Румяна Ченалова. И Василев, и Ченалова са подсъдими в Специализирания наказателен съд, научи "24 часа".

Около 100 души събра протестът вчера. 4-ма от недоволните започнали да мятат яйца по сградата на правителството и веднага са задържани от полицията. Един от тях е криминално проявен за обсебване на чужда вещ, а друг - за хулиганство и побой, показали справките в досиетата им. Очаква се да бъдат обвинени в хулиганство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).