Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Противодействие на контрабандата: Хванаха голямо количество "маркови" стоки на Капитан Андреево
Автор: Петя Кузева 11:56 / 17.05.2024Коментари (0)1141
© МВР
Голямо количество "маркови" стоки са установени и иззети на ГКПП-Капитан Андреево. Проверката е осъществена в рамките на съвместната операция на ГДГП, ГДБОП, Агенция "Митници" и НАП по противодействие на контрабандата през държавната граница, уточняват от МВР.

Близо 70 000 "маркови" стоки, по-голяма част от тях облекла, са установени при предприет контрол на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция. Проверката е извършена в рамките на предприетата съвместна операция по противодействие на контрабандата на смесени екипи от ГД "Гранична полиция", ГД "Борба с организираната престъпност", Агенция "Митници" и Национална агенция за приходите.

При един от случаите, на 9 май тази година, в 21.35 часа, на входящо трасе от Турция, на пункта пристигнал влекач с полуремарке с турска регистрация. Според представените документи от водача - турски гражданин, той превозвал текстилни изделия от Турция за Полша през България. По метода "анализ на риска" камионът бил селектиран за щателна проверка. В хода на контролните действия екипите установили в товара 310 колета, съдържащи 56 273 текстилни изделия с обозначения на защитени търговски марки - тениски, спортни комплекти, чорапи и шапки, както и 4336 чифта обувки с лога на известни спортни марки. Стоките са иззети поради съмнения за нарушения на правата върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

Няколко часа преди това, в друг товарен автомобил с турска регистрация, отново превозващ стока от Турция за Полша, били  установени други 9192 текстилни изделия – облекла, носещи лога на известни търговски марки. Една част от тях – 4500 били декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, за което ще бъдат уведомени маркопритежателите.  Другата част от задържаните облекла – 4692 броя, не са  фигурирали в документите към товара и на практика са контрабанда.

За откритите контрабандни стоки на водачите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки без знанието и разрешението на митническите органи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Спартак (Варна) във Втора лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: