Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проверката в Онкологията започнала по сигнал на новия директор
Автор: Екип Varna24.bg 22:21 / 12.07.2022Коментари (0)776
© Нова тв
Сигналът за проверки в столичната онкология е подаден от новоназначения директор, това обяви досегашният й ръководител - д-р Стефан Константинов. Той оспори и обвиненията на здравното министерство, заради които в понеделник беше отстранен от поста.

Според д-р Константинов, мотивите за уволнението му са по-скоро лични, отколкото политически. 

Проверките в онкологията започнали от началото на годината. Причината за тях бил сигнал подаден от настоящият директор на болницата, твърди д-р Константинов.

“Това, което той казва от името на някакъв академичен състав е "Махнете директора, той е много лош, аз съм добрият – сложете мен", казва д-р Стефан Константинов, бивш директор на УСБАЛ по онкология.

Бившият вече директор отчете, че е наследил болницата с огромни дългове, а вече са сведени до нула. Призна, че за отстраняването си разбрал в понеделник сутринта, когато в болницата дошли юристи и новият директор.

“Там видях лица, от хората, които дойдоха, които са участвали точно в годините, в които болницата е натрупала най-големите си задължения", обясни още д-р Константинов.

Той оспори и мотивите на здравното министерство за неговото отстраняване, като посочи, че няма нарушение в обществените поръчки. 

“Има нарушения в 4 договора, но не по Закона за обществените поръчки, а по договорите за съвместна дейност. Това е изключително тежкото нарушение - че във вътрешните си наши работи, не е поставен подпис", поясни Константинов.

По въпроса с цените за избор на екип, д-р Константинов подчерта, че наредбата се тълкува превратно от страна на Медицинския надзор и вече има подадено възражение.     

Уволнението си д-р Константинов не тълкува като политическо.

“Това не е политика, това е някакво разчистване на сметки – кокошкарска работа. Политиката е нещо доста по-сериозно и отговорно", сигурен е медикът. 

Според пациентски организации поредните ръководни рокади в болниците не са изненада. 

“За жалост болниците в България продължават да бъдат под контрола на политическата власт. Докато продължава тази форма на управление на лечебните заведения ще имаме подобни феномени всеки политик или всяка власт на идване, или на отиване, да си разчисти територията със свои назначения", смята д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация. 

Отстраненият директор на онкологията няма да обжалва вписването на новото ръководство, но може би ще си търси правата в съда. От здравното министерство отказаха коментар и подчертаха пред Нова телевизия, че министър Сербезова е в отпуск.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: