Проверяват обезопасяването на започнати строежи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:34 / 28.11.2017
1668
Във връзка с констатирани нарушения при обезопасяването на строежи началникът на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Иван Несторов издаде заповед до всички началници на Регионални отдели "Национален строителен контрол" на територията на цялата страна да бъдат извършени проверки по отношение законосъобразността на одобрените планове за безопасност и здраве и проверки на място на започнатите, но невъведени в експлоатация строежи от всички категории.

Заповедта указва при констатиране на недостатъчно обезопасяване да бъдат дадени предписания на отговорните участници в строителния процес за предприемане в най-кратки срокове на всички допустими конкретни мерки за допълнително обезопасяване - поставяне на предпазни мрежи по фасадите, изграждане на пешеходни проходи и навеси, монтиране на обезопасителни заграждения при отворите на шахти и стълбища, укрепване на строителни огради.
При констатиране на допуснати нарушения от страна на отговорните участници в строителството незабавно ще бъдат налагани глоби или имуществени санкции по реда на Закона за нарушенията и наказанията и Закона за устройство на територията.

Необходимо е техническите органи към общинските администрации, независимо от категорията на строежа, да извършват превантивен контрол, свързан с достъпа и външния вид на строителните им ограждения. Задължително е на строителните предпазни огради на строежите да е разположена информационна табела, в която изрично да е упоменато отговорника/ците за безопасност, здраве и охрана на труда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).