Психичноболен хвърли сатър по полицаи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:57 / 01.11.2018
2077
37-годишен полицейски служител е пострадал при обезоръжаване на психичноболен мъж в Шумен.

Малко след 13 часа полицейски екип, който бил пратен на сигнал в кв.“Дивдядово“ забелязал мъж в неадекватно състояние на бул.“Велики Преслав“, който носи в себе си нож и сатър. Униформените спрели автомобила, слезли да изяснят ситуацията, и да предпазят от евентуално посегателство преминаващите граждани. След като спрели мъжът хвърлил по предното стъкло на полицейския автомобил сатъра, и го счупил. При падане хладното оръжие наранило в областта на коляното и ръката 37-годишния полицай Димитър Димитров. Агресивният мъж направил многократни опити да нанесе удари с нож по него и по колега му Севдалин Илиев. Психично нестабилният мъж успял да вземе сатъра и го хвърлил отново по патрулния автомобил. Счупил и задното стъкло. Бил задържан.

При инцидента никой освен полицейския служител не е пострадал. Минути по-късно в дежурната част на областната дирекция бил приет сигнал от мъж, който съобщил, че синът му , който бил с психични проблеми напуснал дома им с нож и сатър. По думите му бил опасен и неадекватен. Преди това се държал агресивно и към съпругата му. Задържаният 30-годишен Д.М. се оказал синът, за когото бил получен сигналът. Откаран е с екип на ЦСМП в болницата. След консулт с психиатър е настанен за лечение в ДПБ- Царев брод. В МБАЛ- Шумен за преглед са откарани двамата полицейски служители. Раните в областта на коляното и ръката на полицай Димитров са обработени, изчакват се резултати от рентгена. На място се извършва оглед.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).