Психолог: Пострадалите в Карловско са в състояние на психологическа криза, не знаят как ще се справят физически и финансово

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:07 / 11.09.2022
944
Всяка криза минава през етапите на дезорганизация, реорганизация и адаптация. Пострадалите от тежките наводнения в Карловска област се намират във фазата на реорганизация. Те трябва да знаят, че адаптацията винаги идва. Така психологът от УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков“ д-р Славомир Славов описа психологическото състояние на хората, засегнати от бедствието и се опита да ги успокои.

"Пострадалите много трудно намират думи, с които да опишат как се чувстват и са силно притеснени, как ще се справят физически и финансово. Те са в състояние на психологическа криза“, коментира д-р Славов.

Търсещите медицинска помощ имат най-голяма нужда от измерване на кръвното, промивки на повърхностни рани и от психологически кризисни интервенции.

"Когато човек е в криза неговият личностен и социален баланс се нарушава и е необходима намесата на психолог. Ние даваме пространство да си вентилират емоциите, които сега са много и хаотични. Идеята е да възвърнем нормалното им функциониране“, допълни психологът.

Освен медицински прегледи и психологическа подкрепа, дежурните екипи на УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков“ се отзовават и на спешни сигнали като транспортират пострадали до близките болници.

Ръководството на УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков“ изпрати през седмицата два дежурни екипа с линейки и психолог, които да се отзовават на повикванията на нуждаещи се от медицинска помощ в бедстващите райони.

Виж коментарите (0)

Още по темата (111):
01.09.2023 Румяна говори година след наводнението: Какво е да изгубиш всичко, а държавата да ти даде пари за една врата
27.01.2023 Министър в Каравелово: Как да се построи мост, когато трябва
проект?
12.12.2022 Кметът на Карлово: Преговаряме с МЕ да поеме сметките за електричество на пострадалите от наводнението
06.12.2022 Те отново се усмихват
28.11.2022 Кметът на Карлово Емил Кабаиванов: Няма хора без подслон, храна, вода и ток след наводненията
24.11.2022 Икона за зачеване пази наводненото Каравелово
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).