Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Психотерапевт: Много изневери стават заради Фейсбук
Автор: Екип Varna24.bg 15:37 / 30.09.2023Коментари (2)753
©
Фейсбук е причина за голяма част от изневерите. Това разкри психологът и психотерапевт Ана Тодорова. По думите й всеки може да бъде подведен от социалните мрежи, дори и светските двойки, които се разделят и оставят десетки фенове разочаровани.

"Когато една връзка е здравословна и емоционалните ни нужди са задоволени, колкото и отстрани да има стимулации и хора, това нас не ни интересува, защото нямаме потребност. Но във всяка връзка има моменти, когато хората се отчуждават, и тогава социалните мрежи правят толкова лесно да избягаме от тези тежки и нужни разговори с партньора. Вместо с това много хора започва да споделят вместо с партньора с друг човек", разказва Тодорова. 

Според психолога няма нужда да се споделя всичко с партньора, по-скоро въпросът е дали има нещо, което бихме искали да скрием. Всеки има право на лично пространство. 

"Зависимостта към социалните мрежи изключително много прилича на хазартната зависимост. Причината за това е, че алгоритмите, които ни показват снимки, информация за определени профили, са направени така от изкуствен интелект, че ние да прекараме максимално много време в социалните мрежи. Това влошава и пречи на нашите връзки и отношения, особено с партньора до нас", споделя Ана.

По нейни думи средно по 135 минути на ден отделят масово хората, за да се ровят в социалните медии. 56% от всички споделят, че се притесняват да не изпуснат нещо важно онлайн.

"Хората трябва да си зададат няколко въпроса, за да установят дали имат зависимост към социалните мрежи. Например - използвате ли ги, за да забравите или избягате от лични проблеми? Често ли опитите ви да намалите използването на социални мрежи са без успех?", казва Тодорова за "България Днес".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 30.09.2023 г.
0
 
 
Трудно е да си прост ! Изневерите стават защото има проблем в семейството. Дали било през фейса, телефона, чат, Българиски пощи или гълъби все ще намерят начин 2ма човека които се привличат да се изплющат.
0
 
 
Хайде да не прехвърляме всичко на изуствения интелект! В повечето случаи проблемите се пораждат поради липса на Фантазия! И твърде много Амбиция! Човек загубва мярката... И ... после взема да става късно! Реално от социалните мрежи няма кой знае какво да се науми! Освен някаква клюка! Сигурно е интересно за онзи който се интересува! Обикновено хората са доста повърхностни!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Изграждат Синя зона за паркиране във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ремонти във Варна
Лоша инфраструктура във Варна
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: