Публикуваха списък с договори на публични предприятия на стойност над 1 млн. лева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:00 / 30.07.2021
1208
С оглед големия обществен интерес Министерството на финансите публикува списък на договорите на стойност над 1 млн. лв., сключени от публични предприятия с доставчици на строителство, стоки и услуги за периода 01.01.2019 г. – 30.04.2021 година.

Общата сума на договорите, сключени след проведена обществена поръчка, е 11,505 млрд. лв. без ДДС, а на договорите, сключени без обществена поръчка, чрез т.нар. "ин хаус“ възлагане е 8,087 млрд. лв. без ДДС.

В общите суми не са включени договори, които са с прогнозни цени, както и рамкови договори, чиито цени се определят с приемо-предавателен протокол.

Според анализа на разходите на публичните предприятия, извършен от Министерството на финансите и представен на Втория обществен съвет към министъра на финансите, посветен на капиталовите разходи на държавата, общата сума на договорите, сключени от държавните предприятия за този период, са на стойност над 20 млрд. лв., като от тях 11,7 млрд. лв. са сключени с обществени поръчки, а 8,6 млрд. лв. – без обществени поръчки, като в сумите са включени и рамковите договори, и тези по прогнозни цени.

Целият списък можете да видите ТУК

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).