Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Първан Симеонов: Не виждам аргумент за отлагане на старта на 49-ото НС след празниците
Автор: Екип Varna24.bg 13:39 / 10.04.2023Коментари (0)792
©
Сряда е работен ден, аргументът за празници не го разбирам. Празник е Възкресението и след него. Не виждам защо да отлагаме каквото й да било след празниците. Това заяви за "Фокус" социологът Първан Симеонов по повод подписания указ от държавния глава Румен Радев, който свиква новите народни представители на Велика сряда.

Според Симеонов президентът ясно показва с този жест, че този път няма никакво намерение да се доверява в такава степен на партиите и добави, че, ако те не покажат възможност за някаква форма за съставяне на правителство, явно ще се върви към нови избори още през лятото.

"Ако този път няма очевидни варианти при първи и втори мандат, би следвало да има опит за трети мандат и малко по-стегнато да се ходи към избори, ако и това не стане. Едни нови избори през лятото могат повече да развържат ситуацията", посочи социологът.  По думите му на едни нови избори, този който е започнал да пада, ще продължи да пада, а този, който е започнал да расте, ще продължи да расте.

"Колкото по-бързи са изборите, толкова по-ограничен може да е ръстът на "Възраждане“. И колкото по-бързи са изборите, толкова повече може да се продължи спадът в ПП и ДБ. Т.е. при едни избори през юли ние можем да имаме една по-различна политическа ситуация. Това е смисълът на едни нови избори през юли. Защото сегашните избори бяха нещо като повторение на изборите през октомври – с по-силно "Възраждане“, но в общи линии с някаква преднина на ГЕРБ пред либералите", посочи Първан Симеонов.

"Ако има избори през юли, което е много неудобно време за либералите, защото не са особено активни през летните месеци, освен ако не правят протести, можем да имаме по-различна политическа ситуация - по-нисък резултат на ПП и ДБ, по-консолидирана подкрепа за "Възраждане“ и евентуално друг етап", поясни той. Социологът бе категоричен, че изборите на 2 април са били по-скоро повторение на тези през октомври.

Относно предстоящия избор за председател на новия парламент и дали новите депутати ще постигнат консенсус по-бързо от предишния път, Първан Симеонов каза, че избягва да мисли по темата и няма желание да следи тези детайли като ги намира за маловажни от политическа гледна точка.



Още по темата: общо новини по темата: 936
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: