Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Първи кадри от акцията срещу разбитата в София групировка за проституция!
Автор: Екип Varna24.bg 14:16 / 02.03.2020Коментари (0)1719
От МВР показаха и сензационни снимки от спецакцията на ГДБОП и прокуратурата, която се проведе в София. Припомняме, че по време на операцията бе разбита конспиративна банда за секс услуги.

На 28 февруари 2020 г., при специализирана полицейска операция на ГДБОП, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, са задържани 13 от обвиняемите, в т.ч. и соченият за ръководител на групата. Двама от участниците до момента не са открити и са обявени за общодържавно издирване, издадени са им и европейски заповеди за арест. На тях обвинения ще бъдат предявени след явяването им пред разследващите органи. По време на полицейската операция по задържането на участниците в групата, в част от тях са намерени и иззети общо около 200 000 лева в различни валути, за които има данни, че са придобити от престъпната дейност.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от 2016 година при висока конспиративност и строго разпределение на функциите сред участниците. Част от обвиняемите са били ангажирани с набиране и склоняване към сексуални услуги. Други - "доставяли“ жени по адреси, а трети отговаряли за осигуряването на клиенти в три столични стриптийз бара. В нощните заведения сексуална услуга се поръчвала и заплащала заедно с питието. Обичайната цена била 150 лв. за час, като към нея се добавяли разходите за хотелска стая и такси. Групата удържала 50 на сто от парите, другите 50 на сто оставали за компаньонката.

По делото са разпитани голям брой свидетели, в т.ч. пред съдия. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 15 лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел склоняване към проституция и сексуална експлоатация, действала на територията на София. На 13-те задържани по Закона за МВР на 28 февруари 2020 г. е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 2 март 2020 г., в Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени искания за налагане на мерки за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: