Първи кадри от акцията срещу разбитата в София групировка за проституция!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:16 / 02.03.2020
1731
От МВР показаха и сензационни снимки от спецакцията на ГДБОП и прокуратурата, която се проведе в София. Припомняме, че по време на операцията бе разбита конспиративна банда за секс услуги.

На 28 февруари 2020 г., при специализирана полицейска операция на ГДБОП, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, са задържани 13 от обвиняемите, в т.ч. и соченият за ръководител на групата. Двама от участниците до момента не са открити и са обявени за общодържавно издирване, издадени са им и европейски заповеди за арест. На тях обвинения ще бъдат предявени след явяването им пред разследващите органи. По време на полицейската операция по задържането на участниците в групата, в част от тях са намерени и иззети общо около 200 000 лева в различни валути, за които има данни, че са придобити от престъпната дейност.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от 2016 година при висока конспиративност и строго разпределение на функциите сред участниците. Част от обвиняемите са били ангажирани с набиране и склоняване към сексуални услуги. Други - "доставяли“ жени по адреси, а трети отговаряли за осигуряването на клиенти в три столични стриптийз бара. В нощните заведения сексуална услуга се поръчвала и заплащала заедно с питието. Обичайната цена била 150 лв. за час, като към нея се добавяли разходите за хотелска стая и такси. Групата удържала 50 на сто от парите, другите 50 на сто оставали за компаньонката.

По делото са разпитани голям брой свидетели, в т.ч. пред съдия. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 15 лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел склоняване към проституция и сексуална експлоатация, действала на територията на София. На 13-те задържани по Закона за МВР на 28 февруари 2020 г. е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 2 март 2020 г., в Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени искания за налагане на мерки за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).