Първи подробности за починалия китаец в Банско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:57 / 23.02.2020
1633
По предварителни данни починалият британски гражданин от китайски произход в хотел в Банско е имал сериозен сърдечен проблем и е претърпял операция миналата година, съобщи за БНР д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор. Очакват се резултатите от аутопсията на 55-годишния мъж, която се провежда в момента.

Мъжът е пристигнал от Великобритания и по отметките в неговия паспорт не е посещавал Китай от 2018 г, каза още д-р Кунчев.

За случая са информирани Националният координационен център, създаден заради коронавируса, и Регионалната здравна инспекция. Оттам заявиха, че е малко вероятно китайският гражданин да е починал от смъртоносния вирус, но ще изчакат резултатите от аутопсията.

Починалият мъж пристигнал преди няколко дни от Лондон, където живее от дълги години, заявиха от Съюза на туристическия бизнес в курорта. И допълниха, че от началото на зимния сезон не са имали гости от Китай.

Снощи той се почувствал зле и загубил съзнание. Дошлият на място екип на Спешна помощ само констатирал смъртта му. Тялото е транспортирано към болницата в Благоевград и е назначена медицинска експертиза.

Справка за конкретния случай, както и за това имало ли е гости от Китай и другите азиатски държави, които пострадаха най- много от заразата, направиха и от Съюза на туристическия бизнес в Банско.

"Той е роден и живял отдавна във Великобритания, така че това въобще не може да бъде свързвано с това, което се случва в Китай в момента“, каза Зорка Тумбакиева.

"Засега всички колеги са единодушни, че ние не сме имали туристи, пристигащи от Китай“, добави тя.

Паника в курорта няма, но се взимат всички необходими превантивни мерки и при най- леките признаци на неразположение на гостите и персонала на туристическите обекти.

"Имаме изключително добре оборудван медицински център. Всеки, който има нужда от някакви изследвания може да ги направи в града“, каза още Зорка Тумбакиева

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).