Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Първите нови линейки идват до 60 дни
Автор: Екип Varna24.bg 14:34 / 19.11.2018Коментари (0)1929
© Varna24.bg
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и Стоян Желев, представител на "София Франс Ауто" АД подписаха договори за доставка на 280 линейки тип "В" и "С". Договорите са в изпълнение на проект за модернизация на Спешната помощ. Проектът предвижда осигуряване на общо 400 линейки, както и ремонт и изграждане на филиали на спешни центрове.

За модернизацията на спешната помощ ще бъдат отпуснати общо 163 милиона лева, които включват и обновяване на 27 областни спешни центъра с техните 170 филиала в страната. А за 120 високопроходими реанимобила се появи проблем с техническото задание и затова обществената поръчка продължава.

"Това е първата реална крачка към изпълнението на проекта за обновяване и модернизиране на Спешната помощ у нас. Стартирането и изпълнението на този проект е водещ приоритет за мен и моя екип, тъй като с неговото изпълнение ще дадем по-голям достъп на българските пациенти до Спешната помощ и ще извършим сериозна модернизация на парка", каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след подписването на двата договора. 

"За този проект се говори вече няколко години. Той беше спиран, преработван. Имаше голяма опасност да загубим доста големи средства от ЕС", припомни министър Ананиев.

Първите 280 нови линейки трябва да бъдат доставени в следващите три години.

"В момента, в системата на Спешната помощ има 651 линейки. При направения преглед на тяхното техническо състояние се установи, че по-голямата част от тях са доста амортизирани. Това, което ще направим с изпълнението на тези два договора, е да подновим и модернизираме две трети от парка на Спешната помощ“, обясни още Ананиев. Той припомни, че по обособените позиции по проекта, отнасящи се до високопроходими линейки, няма постъпили предложения в началния етап на поръчката. В момента тя обаче в възобновена.

Общата стойност на двата договора възлиза на 38 300 640, 00 лв. с ДДС. Единият е за 185 линейки, свързани с превоза, наблюдението и първоначалното лечение на пациентите. Вторият е свързан с интензивните грижи. Гаранционният срок, който ще бъде предоставен на здравното ведомство от изпълнителя на проекта, е 5 години. Първите линейки трябва да бъдат доставени до 60 дни от подписването, а за останалите е предвиден срок от 120 дни от заявката на възложители, по график, определен за следващите 3 години.

Срокът за изпълнението на дейностите по реализацията на проекта е 36 месеца, или до 23 октомври 2021 година.

От своя страна изпълнителният директор на "София Франс Ауто“ АД Стоян Желев увери, че фирмата има професионалната и организационната възможност да реализира правилно тази голяма обществена поръчка. "Договорът никак не е лесен, условията за ангажиращи за изпълнителя. Ние ще направим всички по силите си да доставим качествени продукти, които да се ползват безаварийно“, подчерта той.

На церемонията ще присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя поздрави страните по договора за неговото подписване и допълни, че с него се прави сериозна крачка към модернизацията на спешната помощ. Тя използва възможността да отчете напредъка на ОП "Региони в растеж“ и заяви, че по нея вече има постигнати 83% договореност, а в процес на изпълнение са 475 проекта.

Източник: Нова тв








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: