Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Първото дърво мартеница във Виена, изобретено от българката Силвия Генова
Автор: Екип Varna24.bg 23:16 / 09.06.2023Коментари (0)630
© Фокус
Силвия Генова – нека запомним това име – това е една жена, която е направила със своята работа много повече за родолюбието и за България, отколкото много други кресльовци, които наричат себе си "патриоти", и навират в очите на хората свои ценности, които някак си остават несподелени. Аз лично смятам, че нашата сила е в това да споделяме хубавите неща, които имаме. И така дървото с мартениците е един начин ние, българите, да споделим с хората, които нямат този празник, нашия празник, нашата радост, защото споделената радост е двоен по-голяма радост. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" българският журналист в Австрия Огнян Атанасов във връзка с първото дърво-мартеница във Виена и кой е виновникът това да се случи.

По думите му Силвия е завършила всъщност НАТФИЗ в София, най-вероятно стенография, и действително дървото го е направила прекрасно.

"Направо ми е малко неудобно, че чак днес, почти на края на пролетта говорим за това дърво, но днес имаме тези възможности. В интерес на истината много малко хора се заинтересуваха от това дърво. В един двумилионен град ние имаме твърде много представители. И ми е приятно да го кажа, човек може да си намери тук българи за всичко, както се казва, българи има и лекари, българи има и фризьори, българи има и журналисти. Примерно в Радио "Виена" работи едно момиче, което се казва Марта Георгиева. Аз не я познавам, но ето, има и журналисти във Виена. Една друга дама, нямат нищо общо независимо, че фамилиите им съвпадат, която се казва Биляна Георгиева – също работи тук, във Виена, също българка. Нея я познавам, затова казвам, че нямат нищо общо, защото знам. Човек може да ходи из целия град и да си говори само на български. Има с кого. Така че да, българи има много", посочи Атанасов.

Той разказа, че Силвия Генова е била тази, която с помощта на шести район във Виена, кмета на шести район и там хората, които се занимават с култура, те са ѝ помогнали да реализира този свой проект с това дърво на мартениците.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
Тежка катастрофа с много ранени край "Маказа"
Катастрофи във Варна
България в еврозоната
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: