Пускаме наши забележителности за онлайн разходка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:48 / 17.02.2016
508
Визуализации на 360 градуса на различни български забележителности, даващи възможност за онлайн разходки, вече могат да бъдат видени в мрежата, научи "Монитор".

Платформата се зарежда с информация от година и е достъпна през търсачката bgmaps и социалната мрежа Facebook.
Пуснати са визуализации на 55 обекта. До края на годината ще бъдат направени още, като всяка забележителност ще бъде заснета през четирите сезона. От края на март започват пролетните снимки.

"Искаме да надградим визуализациите с повече информация, която да добавим, за да направим една дигитална карта", обясни Иван Велков, председател на фондация "Интерактивна България".

По думите му идеята е да се създава добавена стойност не само за определен сектор, индустрия или географски район, но и да се провокира интерес към страната ни като качествена туристическа дестинация. Той поясни, че всички визуализации могат да се ползват безплатно от всеки, които иска да рекламира България. "Досега те имат над 7 милиона гледания, главно от Интернет потребители от чужбина. Само турът за Белоградчишките скали е гледан 1,2 млн. пъти", уточни Велков.

Според него постепенно в платформата ще бъдат качени и визуализации на нематериалното ни културно наследство - нестинарство и български народни други обичаи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
След 3 неуспешни опита: Без извънредно заседание за цените на ток...
Втори опит: Също неуспешен за започване на поредното за днес извъ...
Стефан Янев: Не разбрах защо беше нужно това извънредно заседание...
Парламентът не събра кворум за цените на тока, по-късно отново ще...
Кирил Петков коментира в детайли трагичната катастрофа край Аксак...
ГЕРБ-СДС искат второ извънредно заседание за днес заради цените н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).